Trgovina
Profimedia.rs
Trgovina

Profimedia.rs

Ilustracija, Foto: Profimedia.rs

"Vrhovni savet EEU donio je odluku da započne pregovore sa Srbijom o unifikaciji trgovinskog režima", izjavila je novinarima Nikišina, a prenosi ruska novinska agencija "Sputnjik".

Odluku o početku pregovora između EEU i Srbije potvrdio je i predsednik kolegijuma Evroazijske ekonomske komisije Tigran Sarkisjan.

Nikišina je objasnila je da danas samo tri zemlje unije imaju sporazum o slobodnoj trgovini sa Srbijom, i to su Rusija, Kazahstan i Belorusija, pri čemu se neke odredbe ovih sporazuma razlikuju.

Članice EEU su Rusija, Belorusija, Kazahstan, Jermenija i Kirgizija.

Komentari (2)

XXL

01.06.2016 10:36

Na zapadnu stranu stići ćemo Zapadu i EU tako što krećemo ka istoku da dokažemo da je Zemlja ipak okrugla.

Primus

01.06.2016 10:59

jelte a šta će to Srbija da izvozi, sa čime će to da trguje??? Banda je uništila industriju Srbije i sa tim zadatkom se počelo pre DVADESET ŠEST GODINA. Sad bi moglo par pileta i nešto sira da se izveze, zar ne? Ideja promena 2000 je bila da se industrija osavremeni i da se iz nje izbace paraziti,nepotisti,kurvari i lopovi, da se institucije učine efikasnim a društvo postane uređeno, da se zaposle armije mladih ljudi a da se stariji ni najmanje ne stave u drugi plan, da se pristupi EUili EAU itd