Toma renovira Predsedništvo za drugi mandat
RAS
Toma renovira Predsedništvo za drugi mandat

RAS

Ilustracija, Foto: RAS

Kako je objašnjeno, predsednik je posvećen aktivnostima za unapređenje života građana, poboljšanje ekonomske situacije, očuvanje teritorijalne celovitosti Srbije.

U kabinetu su dodali da Nikolić ima brojne spoljnopolitičke aktivnosti i da koristi svaku priliku u razgovorima sa svojim kolegama širom sveta da istakne važnost očuvanja srpske baštine i da spreči ulazak Kosova u Unesko.

"Priče o izborima su preuranjenje i nepotrebne", ocenili su u kabinetu.

Beogradski list "Danas" je preneo da će Nikolić najverovatnije sutra obelodaniti da će se kandidovati za drugi mandat na mestu šefa države.

Petogodišnji mandat predsednika Srbije Tomislava Nikolića ističe 31. maja 2017. godine.

Mandat predsednika počinje polaganjem zakletve u Skupštini, a Nikolić je položio zakletvu 31. maja 2012. godine.

Redovne predsedničke izbore treba da raspiše predsednik Skupštine Srbije do početka marta 2017, odnosno 90 dana pre isteka mandata aktuelnog predsednika Republike, tako da se izbori okončaju u narednih 60 dana.

Od dana raspisivanja izbora do dana glasanja ne može da protekne manje od 30 dana.

Komentari (4)

AKO LAZE KOZA NE LAZE ROG

25.08.2016 14:00

haha,pa ti na ovoj slici rukom lazi smirujes nesto,a rukom srca kao grabljivica vec grabis nesto! Pa tebi je najveci neprijatelj- sam ti!Ukratko sve kaze,a posle i ti i armija ljudi to pokusava da prepegla.

Драгомир

25.08.2016 21:13

@AKO LAZE KOZA NE LAZE ROG - Шта рећи?Глупав и неписмен коментар!Мука ме фаћа када цитам коментар на писму подмуклих енглеза!Овај што спомиње козу и рогове може да ти просипа српски патриотизам целу недељу А НЕ УМЕ ДА ПИШЕ НА СРПСКОЈ ЋИРИЛИЦИ?За његову информацију чланови СНС увелико добијају информацију да шире пропаганду за Николићев други мандат.Сама чињеница да ће се кандидовати прекодрински замлата и доктор на фашизам Шешељ је за Србију брука и срамота.Он који је бедном политиком толико зла нанео нама србима.

Lepa

25.08.2016 21:28

Pa covek je na placenom odmoru ,imajos mnogo zemalja sa celom rodbinom i Bajcetinom da poseti o nasem trosku sto se zurite ,a i Dragicina Fondacija za pranje par aradi punom paru,Dragicina fondacija treba odmah da se ukine ,TO JE CIST KONFLIKT INTERESA PRAVE LICNI BIZNIS NA RACUN DRZAVNOG POSLA I NARODA SRBIJE ,TO JE KRIMINAL

Nemanja

28.08.2016 02:29

SRBIJA JE IZGUBILA RAT ZATO SAMO JOS VECI OLOS MOZE DAZAMENI TOMU ,MORAMO BITI PONIZENI DO KRAJA