Sud Presuda Pravda
Profimedia
Sud Presuda Pravda

Profimedia

Ilustarcija: Profimedia

Navodi se da je njegova ostavka predata kosovskom Pravosudnom veću koje raspravlja o njoj, kao i da još nisu poznati razlozi ostavke.

"Kljan Kosova" navodi da je Kabašić postavljen na funkciju predsednika Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici pre nekoliko meseci u skladu sa sporazumom iz dijaloga Beograda i Prištine koji se odnosi na integraciju pravosuđa na severu Kosova u prištinske institucije.

Kabašić je ostavku podneo nakon što je juče za Insajder.net, u vezi sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića, izneo različito tumačenje šta se zapravo vidi na snimku sa sigurnosnih kamera sa mesta ubistva, u vezi sa načinom na koji su postupili policajci koji su bili pritvoreni, u odnosu na tumačenje koje je za isti medij izneo glavni tužilac u Osnovnom tužilaštvu u Kosovskoj Mitrovici Šućri Sulja.

Sulja je kazao da je tužilaštvo uložilo žalbu na odluku Osnovnog suda u Mitrovici da ne odredi pritvor dvojici policajaca koji su uhapšeni zbog sumnje da su manipulisali dokazima u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, dok je Kabašić rekao da ovakvu odluku suda obrazlaže time da tužilac nije dao opravdane zahteve za određivanje pritvora.