Princeza Dajana
Profimedia
Princeza Dajana

Profimedia

Princeza Dajana, Foto: Profimedia

Da su tragično nastradala princeza i Dodi želeli da ljubav krunišu brakom, otkrio je otac Frenk Geli, koji veruje da bi se njih dvoje sigurno venčali da nisu poginuli u saobraćajnoj nesreći 31. avgusta 1997. u Parizu. 

Krišom se molila

Otac Frenk Geli otkriva i da se princeza Dajana krišom molila kod njega u Crkvi Svete Marije u Kensingtonu, nedaleko od palate u zapadnom Londonu.

- Nekoliko meseci pre tragedije princeza Dajana je počela da dolazi u crkvu. Ušunjala bi se i prošla u zadnji deo crkve, gde bi se molila - kaže otac Geli i nastavlja:

- Jednom prilikom princeza me je zaustavila kad sam krenuo u teretanu i pitala da li je moguće da se u crkvi venča s Dodijem el Fajedom. Interesovalo ju je to da li osobe koje su različitih religija mogu da se venčaju u crkvi. Odgovorio sam joj da je to moguće i ostvarljivo. Zanimalo ju je i to kakav je odnos muslimana prema ženama. Dok smo razgovarali, zvonio joj je telefon. Dodi ju je zvao. Pre nego što smo se rastali ona me je pitala da li ja mogu da ih venčam. Njihova ljubav je bila očigledna.

Srećna i zaljubljena

Nekoliko nedelja kasnije, dok su Dajana i Dodi bili na krstarenju Mediteranom, princeza je sveštenika pozvala telefonom...

- Rekla mi je da ima dobre vesti i dogovorili smo se da se vidimo kada dođu u London. Siguran sam da bi se njih dvoje venčali da nisu poginuli u Parizu. Ona je bila srećna i zaljubljena, radovala se budućnosti - rekao je otac Geli.

Sveštenik veruje da otkrivajući ove detalje medijima nije izneverio poverenje koje mu je princeza ukazala.

Otac vozača tvrdi: Ledi di je ubijena u zaveri

Džin Pol (85), otac vozača princeze Dajane, koji je poginuo sa njom i Dodijem el Fajedom u saobraćajki u Parizu, kaže da su mu u policiji posle tragedije rekli da je njegov sin Henri kolateralna šteta.

- Postojala je zavera da se ubije Dajana, a moj sin je bio kolateralna šteta. Uveren sam da on nije u tome učestvovao jer je bio previše pošten - rekao je Pol.

Rezultati zvanične istrage objavljeni 2008. godine navode da su Dajana i Dodi poginuli usled nemara vozača Henrija Pola, koji je bio pijan.

Komentari (2)

Slavko

08.08.2017 16:01

Svestenik zurio u teretanju u dzipu ,i rekao da je sve moguce kao u Srbiji

momazver

09.08.2017 07:41

Rekao je sveštenik TO gde je i kad je trebalo. A šta je bilo posle znamo.