Viktor Savić i Mirka Vasiljević, Lepotica i Zver
alo.rs
Viktor Savić i Mirka Vasiljević, Lepotica i Zver
Viktor Savić i Mirka Vasiljević, Lepotica i Zver, Foto: alo.rs

Glavne uloge tumače Mirka Vasiljević i Viktor Savić, a u predstavi igraju i Ivan Zekić, Nemanja Janičić, Bora Nenić i Voja Brajović kao narator.

Klasična bajka koju su mnogi gledali u formi Diznijevog dugometražnog crtanog filma, odenuta je u savremeno ruho i biće dočarana uz pomoć animirane 3D scenografije i audio-vizuelnih efekata. O motivima izbora ove bajke reditelj Igor Damnjanović kaže da je „Lepotica i zver“ za njega „jedna od najbolje napisanih ikada“, ističući da „ova bajka najviše ističe moć lepote, ali one prave, istinske, lepotu duše i onoga što svako od nas nosi u sebi.“

„Ova bajka govori o ljubavi koja je naizgled nemoguća, a upravo je ljubav nešto najlepše. Sama ljubav je lepota i ona čini da je sve moguće. To je bio osnovni motiv da se opredelim za ovu bajku i da je magijom pozorišta oživim. Ako se tome pridoda vizuelni identitet predstave koju pripremamo, u vidu 3D scenografije i efekata kakvi se retko viđaju na ovim prostorima, a naročito retko u predstavama za decu, onda izazov biva još veći“, dodaje Damnjanović.

Viktor Savić i Mirka Vasiljević, Lepotica i Zver
Viktor Savić i Mirka Vasiljević, Lepotica i Zver, Foto: alo.rs

 Doživljaj ove jedinstvene pozorišne predstave upotpuniće brojne muzičke numere koje će pored glumačkog ansambla pratiti i preko 20 plesača i mađioničara.

„Lepotica i zver“ će biti izvedena u terminima od 11.00 i 17.00.

Ulaznice po ceni od 500 i 600 dinara mogu se kupiti na blagajni Sava centra i preko Eventim prodajne mreže.