Miroslav Ilić
Alo!/Rajko Ristić
Dragan Aleksandrić

draganaleksandric.com

Dragan Aleksandrić, Foto: draganaleksandric.com

Dragan Aleksandrić, koji je decenijama sarađivao sa Miroslavom Ilićem, rešio je da presavije tabak i tuži „slavuja iz Mrčajevaca“ zbog povrede autorskih prava, saznaje „Alo!”.

Naime, kako je Aleksandrić ispričao u razgovoru za „Alo!”, dve njegove numere su neovlašćeno upotrebljene u reklamama koje je čuveni folker nedavno snimio, zbog čega je rešio da pravdu nađe na sudu.

Miroslav Ilić

Alo!/Rajko Ristić

Miroslav Ilić, Foto: Alo!/Rajko Ristić

- Tužio sam Miroslava Ilića jer nije kontaktirao sa mnom kada je sklapao ugovor za reklame. Zbog takvih kao što je on 20 sam godina podstanar. Uopšte mi se ne javlja, zato sam primoran da pravdu tražim na sudu - potvrdio je naša saznanja čuveni kompozitor, koji je za Ilića, ali i za mnoge pevače sa estrade, komponovao brojne hitove.

Sa druge strane, Miroslav Ilić dao je samo kratak komentar na tužbu nekadašnjeg bliskog saradnika.

- To nema veze sa mozgom, niko me nije tužio. Kako može mene neko da tuži kada ja nisam autor, nego izvođač. To nema veze sa mnom - rekao je za „Alo!” Ilić, za čije je najveće hitove zaslužan upravo Aleksandrić.

Duže od dve decenije, Aleksandrić je aranžirao i sa svojim orkestrom odsvirao kompletne Ilićeve albume, a njegove najveće hitove upravo je on i komponovao. Pesma „Luckasta si ti” prvi je u nizu hitova koje je osmislio Aleksndrić, a malo je poznato da jenapisao i muziku za pesme „Joj, Rado, joj, Radmila”, „Najlepša si kad se smeješ”, „Božanstvena ženo”, „Još te nešto čini izuzetnom”, „Naljutićeš me ti”, „Tebi”, „Jesen sedamdeset i neke”, „Nije život jedna žena”...

Inače, Aleksandrić je svojevremeno važio za jednog od najbogatijih ljudi na našoj estradi, ali danas, kako kaže, živi kao podstanar.

Pročitaj još:

Komentari (10)

momazver

20.11.2017 07:42

Ma Miroslav me ne interesuje.Svi govore da je loš čovek/a još kad popije/,a on to svojim ponašanjem i postupcima oduvek potvrdjuje. Ali Dragane, brate, u tim godinama da nemaš SVOJ stan, kuću, vikednicu...pa gde ti je pamet.Šta si radio s parama?

Тртрћко

20.11.2017 08:24

@momazver - Зверски Момо,бато,ел си чуо за порезџије?Е,па,они за бога и незнаду.Да је порез на некретнине толики ДА ЈЕ ГРЕХОТА ГА НЕ ПЛАТИТИ већ се шокираш када видиш цифру.Данас се исплати бити подстанар јер живиш на туђем.Платиш колико толико у еврима плус комуналије и само живот проводиш у спавању и шетњи.Добро,одеш и на посао.Ево,ја данас купујем камион шљунка и десет џака цемента.Ја не знам шта је то бити на списку за стан.Нисам у фирми до пензије могао да дођем до стана

Slavica

20.11.2017 10:54

@momazver - Imao je on svasta izmedju ostalog i vilu na B.Kosi, ali na njegovu zalost uzese kockarski dugovi

jo

20.11.2017 11:41

@momazver - Verovatno kocka

Curcic srdjan

20.11.2017 10:08

Ako je miroslav kupio te numere od autora autor nije vise vlasnik iste, drugo zasto nije zastitio pesme kad je vec autor

acomurija

20.11.2017 11:29

Ponavljam: resenje je doneti logicni zakon o "autorskim pravima, za muzikante svih fela - izvedena numera na javnoj sceni, ukljucujuci i nacionalne TV-stanice, odstampano i prodato - gotovo, nema dalje "autorstva". Mikrofon i na romske svadbe! I da ne gustiraju samozvani "zastitnici"...

Vera

20.11.2017 14:09

ako je bio jedan od najbogatijih gde mu je to bogatstvo? Nije mu ga Miroslav potrosio, a sad bi malo da dodje do para!

Dragoljub

20.11.2017 17:00

@Vera - Kocka je opasna stvar ali on to nije znao.

nedjo

20.11.2017 17:52

aleksandrić je veliki kompozitor zaista

Baltazar

20.11.2017 18:34

Ovom Ilicu samo se dodaju afere . Izgleda da imamo posla sa izuzetno losim covekom, prepotentnom i nadobudnom osobom samo tako. On kao da nije cuo za onu narodu : "nicija nije gorel do veka". Kad tebi bude trebalo nesto u zivotu ne znam ko ce ti pomoci. Uzivaj u svojoj oholosti i bahatosti i sa srecom.