Požar Mirijevo vatrogasci zgarište
Alo!/Rajko Ristić
Požar Mirijevo

Rajko Ristić

Požar Mirijevo, Foto: Rajko Ristić

Kako, pak, stanari jedne od izgorelih kuća tvrde, požar je najverovatnije izazvala eksplozija kante sa benzinom, u blizini mesta na kom su komšije iz susedne kuće imale običaj da pale smeće.

Požar Mirijevo

Rajko Ristić

Požar Mirijevo, Foto: Rajko Ristić

- Nema govora o neispravnim instalacijama, jasno se čula eksplozija iz komšijskog dvorišta, gde se nalazi i šupa koju koriste kao radionicu i iz koje često dopire dim - priča jedna od komšinica, kojoj je vatra u potpunosti progutala krov. - Sređujemo kuću, otkad su nam iz policije dali zeleno svetlo, pošto je uviđaj završen. Sa sprata ništa nismo uspeli da sačuvamo, sve je ugljenisano i natopljeno vodom. Srećom, niko nije nastradao, a šteta je ogromna.

Kako stanari naglašavaju, vatra se razbuktala za samo 15 minuta, i bilo je nemoguće zaustaviti je. Vatrogasni kamioni teško su se probili uskim ulicama, a brzo su ostali i bez vode, budući da u blizini nema hidranta. Gašenje požara trajalo je više od četiri sata. Povređenih, srećom, nije bilo, iako je Hitna pomoć intervenisala i zbrinula jednog sugrađanina koji je kolabirao od toplote pomažući vatrogascima.

Komentari (2)

To Milojko stavio

03.08.2017 07:25

a Milojka potpalila.

imam takvih nekoliko

03.08.2017 07:46

Te komšije što namerno kad su vrućine pale smeće treba nekoliko dana strpati u zatvor i udariti po novčaniku, pa im to više neće pasti na pamet.Jedni s drugima ne pričaju pa onda prkose i ugrožavaju zdravlje celom komšiluku.