Šumski požar
Profimedia.rs
Vatrogasci Vatrogasac Požar

Profimedia.rs

Vatrogasci i dalje na terenu, Foto: Profimedia.rs

"Akcija se nastavlja i u ovim momentima, nesmanjenim intenzitetom. Požar je delimicno pod kontrolom, ali sa sigurnošcu, zbog jakog vjetra i promjenjivih meteoroloških uslova, ne možemo reci kad cemo ga u potpunosti lokalizovati", kazao je Barbic za RTCG.

Veliki šumski požar zahvatio je juce u popodnevnim satima borovu šumu i makiju na prostoru izmedu kompleksa Plavi horizonti i terena FK Krtoli, u tivatskoj opštini.

Iz bezbednosnih razloga evakuisani su stanovnici turističkog kompleksa "Luštica Bay".

Požar gasi više od 100 vatrogasaca iz Tivta i okolnih primorskih opština. Gašenje požara otežava jak vetar, napominje RTCG.

Barbić je rekao i da su juče uspeli da odbrane turističko naselje Luštica bej i naselje Radovići, i to bez pomoći avijacije kojoj vetar ne dozvoljava da dejstvuje.

Zbog pojačanja i skretanja vetra ka moru, odnosno naselju Luštica Bej, napravljena je veštačka brana ili put kako bi se spričilo prebacivanje i približavanje vatre naselju.

Vatra koja je izbila oko 14.45 sati gutala je šumu i nisko rastinje u neposrednoj blizini kompleksa Plavi horizont, plamen sezao i do nekoliko desetina metara visine, a dim i vatra videli su se i iz Tivta.

Na teren je izašlo kompletno ljudstvo sa tehnikom DVD „Krtoli" i Službe zaštite i spašavanja Tivat kojima rukovodi Zoran Barbihc, prenosi lokalni radio.

Priključili su im se pripadnici Vatrogasne jedinice iz Kotora i Herceg Novog, Bato Bogetić sa Luštice sa cisternom vode, braca Magud sa cisternama, kao i meštani Krtola.

Prema rečima predsednika DVD „Krtoli", Stefana Kostića vatrogasci su uspeli da odbrane od požara prve kuće u blizini kapele u Radovićima.
U pomoć je pozvana i protivpožarna avijacija Direktorata za vanredne situacije MUP- Crne Gore.