Nesreća autobus Feketić
Tanjug/Dimitrije Goll
Nesreća autobus Feketić

Tanjug/Dimitrije Goll

U nesreći stradao vozač autobusa, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Jerzi Szjepan Nijekivich (50), jedan od trojice vozača turističkog autobusa iz Poljske, poginuo je na licu mesta kada se vozilo sa 50 putnika survalo pored auto puta i prevrnulo na bok, dok je više od 30 ljudi povređeno.

Nesreća se dogodila u utorak oko 9.40 na putu Subotica - Novi Sad, u Feketiću kod Malog Iđoša, a uzrok su, prema navodima turističke agencije iz Poljske, najverovatnije „oštri predmeti na putu koji su probušili gumu autobusa starog svega dve godine, koji je vozio iskusni

Putevi Srbije: Nije bilo oštrih predmeta na kolovozu

JP "Putevi Srbije" odlučno demantuje izjavu predstavnika poljske turističke agencije i navodi da nije bilo oštrih predmeta na kolovozu.

"Putevi Srbije" ističu da je u redovnoj kontroli stručni nadzorni organ tog preduzeća prošao pomenutom deonicom neposredno pre saobraćajne nezgode i da je kolovoz bio u tehnički ispravnom stanju i bez oštrih predmeta.

"Drugim rečima Koridor 10, auto-put u smeru ka Subotici u zoni Feketića bio je bezbedan za saobraćaj. Prema preliminarnim informacijama uzrok saobraćajne nezgode je ljudski faktor," ističu "Putevi Srbije".

vozač“. Nastradali čovek sedeo je na mestu suvozača i njegovo telo sa mesta nesreće u Suboticu je prevezlo JKP „Pogrebno“.

Autobus je iz Grčke prema Poljskoj prevozio 27 osoba starih od 13 do 16 godina, dok su ostali putnici bili odrasla lica. Na mesto nesreće i u spasavanju putnika učestvovali su pripadnici Sektora za vanredne situacije i ekipe Hitne pomoći iz Subotice, Bačke Topole, Malog Iđoša i Vrbasa. Najviše povređenih putnika prevezeno je u Opštu bolnicu u Vrbasu. Njih 17 je zbrinuto na odeljenjima hirurgije i ortopedije, a među njima je i Konrad Gomrak.

- Ne znam tačno šta se desilo. Pomislio sam da je vozač najverovatnije zaspao za volanom i sleteo sa puta. Stvari su popadale po nama i morali smo da izlazimo kroz šiber koji se nalazi na krovu autobusa. Većina nas ide u srednju školu, ali bilo je i odraslih. Bili smo na letovanju. Ja sam sada dobro, lekari kažu da će biti sve OK, nemam bolove. Najgore je prošlo - kaže Konrad za „Alo!“.

U KC Vojvodina u Novom Sadu primljen je jedan muškarac sa teškim telesnim povredama opasnim po život i drugi muškarac sa lakim povredama. Takođe, iz Vrbasa je jedno dete prebačeno u novosadsku Dečju bolnicu.

Povređene je u Vrbasu obišao Vladimir Rebić, direktor policije, i ukazao da je MUP u kontaktu sa Ambasadom Poljske u Beogradu i da će Srbija učiniti sve da povređenima pruži najbolju moguću zdravstvenu zaštitu. U Opštu bolnicu u Suboticu posle nesreće je primljeno 27 putnika, 17 ženskog i 10 muškog pola, a od njihe je 13 odraslih lica, dok su ostali starija deca. Putnike su u bolnici posetili Nenad Sekulić, v. d. načelnika subotičke policije, i Timea Horvat, zamenica gradonačelnika Subotice.