Olivera Katarina
Goran Srdanov
Olivera Katarina

Goran Srdanov

Olivera Katarina, Foto: Goran Srdanov

Danas, 50 godina nakon što je Olivera doživela vrhunac popularnosti, talentovana glumica i pevačica, nije više deo javne scene, a nedavno je na društvenim mrežama pokušala sa obkasni razlog za to.

Naime, Olivera je na Instagramu objavila fotogafijuju iz jednih dnevnih novina, u kojim je dat prikaz njenog koncerta koji je održala pre nekoliko godina u "Sava" centru uz potresni status.

- Neki misle da je moje vreme prošlo. Reditelji, kolege glumci, pevači. Napunila u ozbiljnim godinama više puta "Sava" centar i Dom sindikata. Odigrala bez problema ulogu u filmu. I sad mogu pevati, rasplakati, nasmejati. I sad bih mogla igrati dramsku, veliku ulogu u pozorištu, snimati istorijske priče i epohe, pevati narodu. Samo kad bi dali, pozvali i setili se - napisala je Olivera katarina u kometaru uz fotografiju.

 

Velika iluzija, Sandre Perovic, RTS 1, subota 23:55.

A post shared by Olivera Katarina (@oliverakatarinaofficial) on May 15, 2017 at 5:39am PDT

Inače, za Oliveru Katarinu, film Aleksandra Saše Petrovića bio je ulaznica za svetsku kinematografiju. Iako njena uloga nije bila velika, pesme koje je otpevala u filmu učinile su svoje. Pesma "Đelem, Đelem" odvela je Katrinu do Kana, pariske "Olimpije", gde je čak 72 puta izlazila pred publiku. O Oliverinom glasu se pisalo svugde u svetu, gde je nastupala. Radio televizija Italije – RAI ju je proglasila za najoriginalniji glas Mediterana.

Komentari (13)

preko kreveta

19.05.2017 23:03

OK: ''isla sam na 13 audicija za film,nisam dobijala uloge...pitala sam ko je direktor filma...prisla sam mu....'' =koliko je zivela sa njim -toliko je i snimala

Žeks

19.05.2017 23:28

Olivera Katarina je neko ko je mogao i još uvek može da pokrene masu na neku drugu stranu i to je jedini razlog zašto je u izolaciji već dugo. Nije bila podobna kad je nekad pevala o Šumadiji a ni sad kada peva o Radovanu. Služba koja je zaslužna za njenu nekadašnju medijsku izolaciju je nažalost i danas na vlasti.

Maki

20.05.2017 00:08

Prava srpska diva! Živa i zdrava, neka je dobri Bog poživi koliko hoće, na radost svih nas koji je se sećamo i volimo... Njen glas i stas je ubijao i opijao, a ponašanje dive, izludjivalo ljubomorom i žene i muškarce, koje je redom odbijala... Zamerila se moćnicima, britkim jezikom i perom, zato su je gurnuli pod tepih! Ali, kvalitet ostaje kvalitet, tako će i nove generacije imati priliku i u Kanu, da je ponovo vide i upoznaju.

sudija

20.05.2017 05:59

Ako nisi za staro gvozdje pronadji menadzera da te ponovo ubaci u muzicke tokove. Mnogi bi dosli na koncert.

Nedim

20.05.2017 07:00

Slabo je Olivera nastupala ,uglavnom jednom godišnje drži koncert bez novih pesama.Večito se vrte one pesme :UPariskom lokalu i Suniram.Đelem đelem inače najbolje peva Tereza Kesovija ,mali broj filmova je i snimila.Kompozitori bi trebali više da komponuju za nju ako želi i dalje da se bavi estradom

srpce

20.05.2017 07:40

Živela raskalašnim životom. I na kraju traži od države nacionalnu penziju. Naravno, dobija je.

Драгомир

20.05.2017 18:16

@srpce - У Хрватској су одавно укинуте НАЦИОНАЛНЕ ПЕНЗИЈЕ!Код нас се не укада јер не дају лобисти из Босне који су се у Србију довукли са Јозефом Брозом звани Тита.Три четвртине ни сами не верују одакле то заслужују ,,наци,, пензију!Значи поред редовне пензије добијају и ,,наци,, што је мене шокирало када сам сазнао.Нека ми било који вајни уметник у очи каже да је заслужнији за Србију од мене?До пензије ја сам радио изузетно одговоран посао од чије храбрости и памети зависио је живот на стотине особа!

goca gocic

20.05.2017 08:30

Mi "malo"stariji ponesto i pamtimo.A ne pamtimo da je bas sve ovako kako Olivera prica.Tu pricu o disidenciji ponavlja kao mantru jer je ta prica uvek popularna.Za njenu izolaciju krivi su kreveti politike,a ne politika.Ko sa djavolom tikve sadi,repovi ga zapadnu.Inace, ne sporim njene umetnicke kvalitete.

momazver

20.05.2017 08:52

Aj se lažemo o kvalitetu njenog pevanja.Svi bi zapamtili njen glas kad bi videli stas.A kad bi videli glas ispale bi im oči. Tako joj je pevao stas.

citateljka

20.05.2017 09:48

Ona je legenda naseg filma i muzicke umetnosti.Ucinjena joj je nepravda, ali nije samo njoj.Nema potrebe da stalno govori o tome, postaje i dosadno i nepotrebno. Ne moze natrag.Ne prilici joj da kuka, ima mnogo vise ljudi koji bi mogli da kukaju zbog bede u kojoj zive, zbog nemogucnosti lecenja,itd,itd, pa dostojanstveno se nose sa svojim problemima.I godine treba prihvatiti i pomiriti se sa njima jer i u kasnoj zivotnoj dobi mozemo naci zadovoljstvo , ako nista drugo, a ono pomazuci drugima.

NE RAZUMEM

20.05.2017 18:27

zbog čega ona očajava? 2008. godine snimila je film Čarlston za Ognjenku, uz pomoć grada Beograda i tada je na sva zvona hvalila tadašnjeg gradonačelnika. Dobila je nacionalnu penziju, podržala sadašnju vlast nadajući se da će svi da popadaju od poziva da snima, peva. Zar za toliko godina života, života sa političarem nije spoznala, da je svaka podrška političarima samo za jednokratnu upotrebu? Neka je živa i zdrava i neka uživa u nac. penziji, koju ne znam čime je i zaslužila.

Agata

20.05.2017 18:55

Meni nije jasno po kom osnovu glumci i drugi cirkuski majstori dobijaju nacionalne penzije? U vreme Sutjeski, Neretvi, Prekobrojnih....imali su ogromna primanja i pljuckali sa visine na sirotinju. To društvo je raskalašno živelo i pitanjem opstanka smatralo provode po Londonima, Nicama, izgradnju vila, vikendica..... Dakle, pošto su sve potrošili na raskalašan život i ostali bez novca, sirotinja treba da ih pomogne. Ko vele vi ste uvek bili sirotinja, pa vam nije teško da to budete i ubuduće.

Malo dostojanstva, molim

20.05.2017 22:37

Šta više ova hoće? Još para od države ili da bude ponovo mlada? Stalno joj je neko radio o glavi-Mira Trailović, Mira Stupica, Kornelije......Eno joj ga sin slikar pa nek je lebom 'rani. Ili možda i njemu treba nacionalna penzija.