Ulice Kumanova
FOTO: AP
Ulice Kumanova

FOTO: AP

Ulice Kumanova, Foto: FOTO: AP

Prema nezvaničnim saznanjima iz makedonske policije, reč je o "proveri lokacija i pretresu terena i napuštenih objekata duž granične linije koja je proglašena kriznim područjem".

Policija je sinoć potvrdila da su bile blokade kod Aračinova i da je vršena kontrola u blizini više sela na području opštine Lipkovo.

Gradonačelnik Lipkova Sadul Duraku rekao je da je situacija mirna i demantovao informaciju o naoružanoj grupi sa Kosova.

Skopski mediji navode, pozivajući se na izvore iz bezbednosnih službi, da su juče u oblasti sela Vaksince pronađeni migranti koje je nekoliko dana naoružana grupa držala u zatočeništvu.

Prištinski dnevnik "Koha" objavio je da policija traga za osobom iz Bangladeša, poznatijom kao Toni, vođom naoružane grupe koja je držala u zatočeništvu migrante, koji pobegnu iz makedonskog prihvatnog centra Tabanovce. Migranti su zadržavani na silu u napuštenoj kući u selu Lojane.

Za napad u kumanovskom Divljem naselju 9. i 10. maja prošle godine optuženo je 29 lica. U napadu je poginulo osam policajaca, a 42 su teško povređena.