Čačak
V. Nikitović
Čačak

V. Nikitović

Čačak, Foto: V. Nikitović

Kako kažu, takvu vrstu cenzure i medijske blokade nije doživela nijedna politička organizacija u tom gradu od pada komunizma.

- Sve je počelo bezobraznim, nekulturnim i podmuklim pisanjem najpoznatijeg čačanskog preletača Stojana Markovića. Kada bi smo hteli da napravimo izložbu mržnje i uvreda koje su objavljene na njegovom portalu "Ozonpress" bio bi nam potreban barem hol Doma kulture. Njemu se pridružio i Vladimir Nikitović, koji na svom portalu "Moravainfo" nije objavio barem polovinu naših saopštenja u poslednjih nekoliko meseci. Sa druge strane nije propustio nijedno saopštenje Dveri, pa čak i ona koja su imala elemente rasizma povodom izgradnje zgrade za Rome u Košutnjaku. Tada je zaboravio na svoje liberalne stavove i poštovanje ljudskih i manjinskih prava u koje se kune čitavu karijeru - navode čačanski naprednjaci.

Kako dodaju, Poslednje saopštenje SNS nije objavio ni Glas zapadne Srbije, iako je u istom danu objavljeno saopštenje Dveri i Velimira Ilića.

- Gostovanja funkcionera SNS na lokalnim televizijama su ređa od Halejeve komete.

Saopštenje koje je toliko zabolelo pojedince prenosimo u celosti:

"Politiku SNS neće kreirati Nikitović, Marković, Dveri, Nova Srbija...

Žao nam je što ćemo morati da razočaramo Vladimira Nikitovića i Stojana Markovića, jer politiku Srpske napredne stranke neće kreirati ni opozicija, ni mediji. Od prvog dana formiranja nove gradske vlasti Boško Obradović, Velimir Ilić, Stojan Marković i Vladimir Nikitović sanjaju, predviđaju, priželjkuju podele i svađe u Srpskoj naprednoj stranci.

Vrhunac te kampanje možemo videti ovih dana. Prvo je fantomski portal Bratislava Jugovića "Komentarpress" objavio fantomsko istraživanje javnog mnjenja u Čačku pozivajući se na Faktor plus u kome je inače Jugović zaposlen. Onda su Nikitović i Marković preko svojih portala preneli vest sa fantomskog portala i požurili da "objektivno" obaveste javnost da SNS pada, a svi drugi rastu.

Pošto to nije bilo dovoljno, onda su se Nikitović i Marković javili kod Jugovića na fantomski portal da analiziraju fantomsko istraživanje. Taj portal je objavio analizu Nikitovića i Markovića, a onda su njih dvojica tu analizu objavili na svojim portalima, pozivajući se na fantomski portal Bratislava Jugovića. Veoma maštovito. Odavno ništa inteligentnije nismo videli.

A analiza ljudi koji se predstavljaju kao novinari krajnje "objektivna". Ovaj mi se sviđa, on je dobar i on treba da se pita, ovaj drugi mi ne valja i njega treba skloniti, reče Nikitović i osta živ. On valjda najbolje zna šta misle glasači SNS. Izvini majstore, nismo te prepoznali.

Živa "legenda" čačanskog novinarastva Stojan Marković, vlasnik članskih karata 5 političkih organizacija(svaku ugasio) objašnjava u svojoj "stručnoj" analizi, kome Čačani veruju, ko ima podršku, a ko ne. Na kraju krajeva to i jeste posao novinara, da navijaju za jedne, da pljuju one druge. Neće valjda "nezavisni" i "slobodni" novinari da objektivno informišu javnost.

Rekoše nam i da nemaju trunku sumnje u relevantnost istraživanja. To je baš lepo. Pogotovo kad se setimo da su imali mnogo sumnje u Vučićevih 56 odsto na predsedničkim izborima. Jer istraživanja su uvek pouzdanija od izbora. Pogotovo kada ih platite.

Da nije žalosno, bilo bi smešno."

Sada su pojedini mediji u velikoj dilemi. Ako ne objave ovo saopštenje koje nikog ne vređa, priznaće da su politički obojeni i cenzurisani, a opet ako objave, postavlja se pitanje sa kojim ciljem su blokirali prethodna saopštenja i pokušali da uguše glas najozbiljnije i političke organizacije sa najvećom podrškom građana u gradu i državi.

 

Komentari (8)

MA BEŽTE SLEPCI

16.11.2017 19:16

IDU VALJEVCI!

kata

16.11.2017 19:32

Opozicija nema pristup medijima u celoj Srbiji, vec vise godina, jer je tako naredila vladajuca stranka. Pravda za sve stranke.

harambasa

16.11.2017 20:35

SNS treba da smeni Marka Parezanovica, da postavi nekoga ko je OK. Sta ima novinari da pricaju sa njim, covek ne zna da se sastavi. Bruka Vucica

Hajduk

16.11.2017 22:13

Mogu da cenzurisu i zabranjuju ali narod jednostavno vidi sta ova vlast radi za njih.

Slađa84

16.11.2017 22:49

Ova politička demagogija o cenzuri ili pak upravljaju medijima SNS-a je već otrcana. Izgleda da u manjim sredinama, zadrti srpski mentalitet dolazi više do izražaja.

antibot

17.11.2017 05:40

A kako je opoziciji koja se nigde ne vidi na tv kanalima! Da nije drustvenih mreza, niko ne bi cuo ni jednu rec opozicije osim malo u Skupstini.

XXL

17.11.2017 10:14

Informativno jedino zdrava sredina - blago njima.

Ivan

17.11.2017 16:40

Sve stranke su svuda zastupljenje...Ne treba nikoga blokirati