Dr Jovan Jakonić
R. Šegrt
Dr Jovan Jakonić

R. Šegrt

Dr Jovan Jakonić, Foto: R. Šegrt

Jakonić je bio i odbornik socijalista u Skupštini grada, ali je mandat vratio dojučerašnjoj partiji.

Njegov prelazak je veliko iznenađenje i u SPS-u i kod lokalne političke javnosti, prevashodno zbog izjave da više „ne želi da bude talac politike koja ne daje nikakve rezultate i zbog svojih interesa ne želi da učestvuje u razvoju grada i države“.

Ovakav stav Jakonića veliko je razočarenje za lokalne socijaliste, pa je reagovao Mladen Đuran, predsednik GO SPS i odbornik u gradskoj skupštini, koji kaže da Jakonić nije bio talac već perjanica.

Funkcija u bolnici

Jovan Jakonić je ortoped u Opštoj bolnici i zamenik direktora. Mada se spekulisalo da će biti novi direktor, jer je dr Milan Mitrić ( LSV) podneo ostavku, Pokrajinska vlada je za v.d. direktora imenovala gastroenterologa Mirka Stojisavljevića.

- Jakonić je bio je mnogo šta drugo, ali ne i talac politike. Bio je potpredsednik Gradskog odbora, odbornik u Skupštini grada, delegat na mnogim stranačkim funkcijama, član nadzornog odbora i, konačno, zamenik direktora Opšte bolnice. On ima pravo da se, u bilo kom momentu, opredeli za bilo koju političku opciju, ali osporovamo konstataciju da je bio talac bilo kakve politike. Radi se o zameni teza, jer je pregovarački kapacitet koji je zloupotrebljen, stečen upravo kroz članstvo u SPS. Naša partija je bila i, nakon aprilskih izbora, ostala deo vladajuće koalicije u više od 80 odsto opština u Srbiji. Deo smo ukupnog sistema koji daje pozitivan doprinos u ukupnom razvoju našeg grada – kaže Đuran.

Zanimljivo je da Jakonić, kao odbornik u Skupštini grada nije glasao za neke od odluke vladajuće SNS, već je bivao uzdržan. Međutim, sada kaže da podržava politiku naprednjaka.

Dr Jovan Jakonić

R. Šegrt

Dr Jovan Jakonić, Foto: R. Šegrt

- Želeo sam da postanem član SNS zato što izuzetno poštujem politiku stranke i premijera Vučića i na državnom i na lokalnom nivou. Zahvaljujem gradonačelniku Pavlu Markovu i potpredsedniku Milenku Jovanovu što su prihvatili da budem deo tima koji u gradu i u državi daje rezultate - rekao je Jakonić, dok je GO SNS reagovao na izjavu Mladena Đurana:

- Đuran je promašio publiku kojoj se obratio. Umesto što se obraća SNS ili Jakoniću, bilo bi bolje da se obrati svojim partijskim kolegama Stevanu Grbiću i Vladimiru Iliću. Upravo su oni nedavno na potpuno drugačiji način govorili o poziciji SPS i njenim odnosom prema lokalnoj vlasti. Nema nikakvog drugog dogovora Jakonića i SNS od onog koji je jasno izrečen, da on želi da pomogne SNS u borbi za bolju i uspešniju Kikindu – saopštio je SNS.

 

Tagovi

Komentari (4)

milica

13.10.2016 15:57

Trenutno se bolje krade u SNS

Maja

13.10.2016 19:20

@milica - Krade se koda sutra dana nece biti.A u Somboru pogotovo.

mara

13.10.2016 18:23

Sramota za sve preletace, Gde im je moral,sto nisu preleteli pre izbora ili se oprobali samostalno na izborima, to su slabi i neodgovorni ljudi.Neka se stide svoje slabosti i nesposobnposti,Kalkulisu gde ce oni bolje proci. BLAM.

Lenka

14.10.2016 04:31

Cim je bivsi SPS ovac sigurno je isti ortoped kao sto je malom Radenku stavio gipsDoktor clan sps to je apsurd