Subotica pod vodom
Biljana Vučković
Subotica pod vodom

Biljana Vučković

Subotica pod vodom, Foto: Biljana Vučković

Već po običaju poplavljene su ulice u naseljima Makova sedmica, Novi grad, Ker, ali i u centru grada, kao i na nekoliko kritičnih tačaka na saobraćajnicama na putu Subotica – Palić i u okolini.

Meštani Makove sedmice kažu da su se ceo dan otežano kretali, gradski autobus zbog poplavljenih saobraćajnica nije mogao da priđe autobuskim stajalištima, a decu su do stanica nosili na rukama.

- Ovo je neizdržljivo. Jedino da kupimo čamac i tako da idemo do grada, ali čujem od prijatelja da danas, i sada ponovo od kada pada kiša, i njima voda dolazi do praga – kaže Etela Varga.

U drugom delu grada kažu da se posle svakog potopa izlije kanalizacija i da se ulicama širi nesnosan smrad.

- Posle velike poplave 2014. godine naši problemi ne prestaju. Imali smo sastanak i u „Vodovodu“ i kod gradonačelnika, ali ništa nije rešeno. Kažu u JKP da treba milion evra da bi rešili par ulica, a mi ćemo dotle biti još ko zna koliko puta poplavljeni. Ponovo se izlila kanalizacija, zatrpani su svi odvodni kanali – kaže Marija Krivošija iz Brodske ulice.

U "Vodovodu" kažu da su uzoci poplava višestruki, a jedan je svakako kapacitet postojećeg sistema za odvodnjavanje koji očigledno ne zadovoljava potrebe grada.

Komentari (1)

Zoki

20.09.2016 09:03

Direktorka JKP Vodovod i kanalizacija, Valerija Tot Godo treba da objasni, zasto je cela Subotica pod vodom. Tolike pare su potrosene na rekonstrukciju mreze, koje gradjani uplacuju za kanalizaciju svakog meseca. Uz to i kredit od 11 miliona evra, a rezultat svega je totalni potop.