Potaž od šargarepe i pomorandže
Shutterstock
Potaž od šargarepe i pomorandže

Shutterstock

Potaž od šargarepe i pomorandže, Foto: Shutterstock

Sajstojci:

- 600 g šargarepe

- 2 pomorandže

- sok od pomorandže

- so,biber

- glavica crnog luka

- peršun

- ulje

- neutralna pavlaka

- voda

Priprema:

Šargarepu oljuštite, operite i isecite je na deblje kolutove. Isecite pomorandžu tako da nema onu belu koru, koja je gorka. Crni luk oljuštite i isecite na rebarca. Stavite sve u šerpu sa zagrejanim uljem i kratko propržite. Posolite šargarepu kako bi pustila vodu. Dodajte pomalo vode kako bi se povrće skuvalo. Kada šargarepa omekša, skinite je sa vatre i izblendajte povrće uz dodavanje soka od pomorandže. Sipajte toliko soka da bude kremasto i bez grudvica. Vratite potaž na vatru da provri. Posolite i pobiberite po ukusu. Dekorišite neutralnom pavlakom, peršunom i šargarepom.

Tagovi

Komentari (1)

krkanluk

27.07.2017 19:37

Kakav bre potaž ,kaži lepo na srpski gusta čorba a ne tu glumimo sa nekim nazivima nešto što nismo.