Sajstojci:
- 600 g šargarepe
- 2 pomorandže
- sok od pomorandže
- so,biber
- glavica crnog luka
- peršun
- ulje
- neutralna pavlaka
- voda
Priprema:
Šargarepu oljuštite, operite i isecite je na deblje kolutove. Isecite pomorandžu tako da nema onu belu koru, koja je gorka. Crni luk oljuštite i isecite na rebarca. Stavite sve u šerpu sa zagrejanim uljem i kratko propržite. Posolite šargarepu kako bi pustila vodu. Dodajte pomalo vode kako bi se povrće skuvalo. Kada šargarepa omekša, skinite je sa vatre i izblendajte povrće uz dodavanje soka od pomorandže. Sipajte toliko soka da bude kremasto i bez grudvica. Vratite potaž na vatru da provri. Posolite i pobiberite po ukusu. Dekorišite neutralnom pavlakom, peršunom i šargarepom.
Komentari (1)
krkanluk
27.07.2017 19:37
Kakav bre potaž ,kaži lepo na srpski gusta čorba a ne tu glumimo sa nekim nazivima nešto što nismo.