Dragan Karleuša
Zoran Lončarević
Dragan Karleuša

Zoran Lončarević

Dragan Karleuša, Foto: Zoran Lončarević

Karleuša je počeo svedočenje 28. oktobra a danas je odgovarao na brojna pitanja i tužilaštva branilaca. 

Na pitanje da li je tokom istrage o ubistvu Ćuruvije njemu neko pretio Karleuša je rekao da nije neposredno i direktno dobijao pretnje, ali da su operativci "osećali neke tenzije i opšte pretnje".

Na prošlom suđenju je posvedočio da se na osnovu operativnih saznanja došlo do podataka da je Služba državne bezbednosti umešana u to ubistvo, ali da to nije moglo da se dokaže.

Dragan Karleuša izjavio je danas da Zoran Davidović Ćanda, bivši dečko njegove ćerke Jelene Karleuše, nikad nije bio dovođen u vezu sa ubistvom novinara Slavka Ćuruvije. On je to izjavio nakon što mu je predočen iskaz novinara Milovana Brkića, koji je izjavio da je jedna estradna umetnica bila u vozilu sa Davidovićem, prilikom praćenja Slavka Ćuruvije.

Karleuša je u višečasovnom svedočenju izjavio da je kružila priča o nekom snimku na kojem se vidi ubistvo Ćuruvije i njegove ubice, ali da ga nisu dobili, jer osoba koja je trebala da ga donese nije došla na zakazani sastanak.

Karleuša kaže da ga je o snimku izvestila Zorica Desnica koja mu je rekla da je vlasnika Dnevnog telegrafa ubio Luka Pejović, a da je čovek koji je u posedu kasete ubistva ima veze sa vojskom.

Desnica mu je taj podatak donela 2001. godine, ali da ga je vojna bezbednost obavestila da nemaju kasetu sa ubistvom.

"Sa tim muškarcem sam se sastao dva puta, a kasnije me je Desnica obavestila da se on uplašio i da nije došao na sastanak samnom", rekao je Karleuša, koji je istakao da Luka Pejović nije bio profil osobe koja bi ubila Slavka Ćuruviju.

Karleuša je ponovio da se Zorica Desnica predstavila kao advokat i da mu je rekla da je Pejović ubio Ćuruviju za 200.000 dolara.

Karleuša kaže da su podaci pokazivali da ih je Desnica vodila u pogrešnom pravcu.

Danas je na suđenje bio doveden i bivšši pripadnik zemunskog klana svedok saradnik Tužilaštva za organizovani kriminal Dejan Milenković Bagzi, koji bi trebalo da svedoči o svojim saznanjima vezanim za ubistvo Ćuruvije.

Drugi svedok saradnik Miladin Suvajdžžić, zvani Đura Mutavi takođe bivši pripadnik zemunskog klana, nije doveden jer je, kako je objasnila sudija Snežana Jovanović "na mestu daleko od zgrade Specijalnog suda".

Obojica su pod zaštitom policije i nalaze se na tajnim lokacijama.

Komentari (10)

crna trojka

04.11.2016 19:30

Sluzba sve snima. Svaku svoju akciju. To svi znaju. Sta je to cudno. Zapravo, cudno i iznenadjujuce je naivnima.

Kik

04.11.2016 19:56

Šteta što jk ni 1 % ne liči na oca.

nele011

05.11.2016 11:57

@Kik - ...pa lici...ima kratke nogice na tatu, donji trap na mamu...za mozak se jos ne zna...

Nebojsa

04.11.2016 22:24

G.Karleusa. Gde su stari anticki novci koje si zaplenio na jugu Srbije. Tebe treba hitno u apsu. Ti nisi cist covek. Ti si pun putera na glavi. Deo kriminalne grupe za promet antikveta

GLUMICA

04.11.2016 23:12

@Nebojsa - pa dukate trosi Jelena...a sta mislis ona zaradjuje na GLASU i pevanju...ha,ha,ha,ha

Saša

05.11.2016 07:19

@Nebojsa - Ne samo sa juga Srbije već i iz Viminacijuma kod Kostolca.

GLUMICA

04.11.2016 22:35

da nije njega ova pevaljka J,K. njegova cerka sa svim svojim kvaltetima mogla bi samo da bude na pijaci za tezgom a ne da moralise ,patetise,savetuje i izigrava zvezdu Pinka....to je jedino sto je mogao svojim ,,ugledom,, da jj obezbedi...mada joj i muza Karica obezbedio ali to nema 2 g mozga i sevila se sa vozacem...ha hahaha...zao mi ovog coveka ali i ne...namlatio se on dukata koje nikada nije prijavio...uzivaju sad...

VOZAC

05.11.2016 00:00

@GLUMICA - Ja sam jedan od njenih vozaca.Ona je bre nimfomanka i svaka cast na komentaru Nebojse

verica

05.11.2016 09:42

@GLUMICA - lele,ovaj ima stomak ko da trudan,a jelena luda zena bez talenat

zakeralo

05.11.2016 10:28

sigurno da postoji samo ga treba naci u cijem je steku i ko se sve sa njim ucenjuje,pa tako i nepostoji resenje mnogih slucajeva