Saša Mandžukić
S. Milenković
Saša Mandžukić

S. Milenković

Saša Mandžukić, Foto: S. Milenković

Saša Mandžukić, vlasnik poljoprivredne apoteke iz Stopanje kod Trstenika, već 15 meseci ne može da registruje uredno uvezeni kamion jer Agencija za bezbednost saobraćaja odbija da mu izda potrebne papire i dozvole.

- Prošle godine sam u Nemačkoj kupio kamion marke „Skanija“. Uredno sam ga uvezao, platio carinu i PDV. Brojevi šasije nisu bili dovoljno vidljivi zbog dejstva korozije, ali su se nazirali na mestu gde je fabrički predviđeno, četiri uzastopna broja – započinje priču o svojim mukama Saša Mandžukić.

I Skanija potvrdila da je kamion

S. Milenković

Skanija potvrdila da je kamion "čist", Foto: S. Milenković

Zbog nečitkih brojeva na šasiji Saša je kamion poslao na veštačenje u policijsku stanicu u ulici 29. novembra u Beogradu. Odatle je otišao u stanicu u Ljermontovoj gde je od policije dobio novi PUS broj. Potom je upućen u auto kuću "Kompresor“ da izvrši ukucavanje brojeva. Po završetku tog posla kamion je odvezen u bazu Auto-moto saveza Srbije kod Pančevačkog mosta gde je pregledan.

U Agenciji ćute k`o zaliveni

Iz Agencije za bezbednost saobraćaja niko nije odgovorio na mejl poslat u vezi slučaja Saše Mandžukića. Nadležni u ovom slučaju takođe nisu odgovarali ni na telefonske pozive.

 

Taman kada se ponadao da je završio sve što se od njega tražilo, Saša Mandžukić je naišao na prepreku koju ne uspeva da savlada više od 15 meseci.

- Agencija za bezbednost saobraćaja mi je dokumentom potvrdila da prihvata zanavljanje slučaja ali su me potom odbili. Slao sam im dopise, išao lično na razgovore ali bez uspeha. Iz nekih nepoznatih razloga oni ne prihvataju to što sam ispoštovao odluke i preporuke policije i drugih organa i ne daju mi saglasnost da registrujem kamion koji stoji na parkingu 15 meseci. Čak su mi, onako ironično, rekli da mogu da ga bacim u Moravu – jada se Mandžukić pokazujući silne papire i dozvole.

I policija rekla da je sve

S. Milenković

I policija rekla da je sve "okej", Foto: S. Milenković

Na uvezeni kamion Saša Mandžukić je državi Srbiji platio carinu od 247.000 dinara, potrošio više od 70.000 dinara na razne takse i dozvole ali i pored toga ne uspeva da registruje vozilo.

Žalio se mnogim institucija, dobio potvrdu od predstavništva „Skanije“ u Beogradu da je kamion proizveden u njihovoj fabrici, pisao premijeru Vučiću i njegovim savetnicima, ali niko nije mogao da mu pomogne.

- Svi mi kažu da im postupci Agencije za bezbednost saobraćaja nisu jasni, ali nisu mogli da pomognu. Najveća šteta je što kamion stoji na parkingu, a planirao sam da zaposlim dvojicu radnika. Da čitav slučaj bude paradoksalniji, pre nekoliko dana dobio sam upozorenje od inspekcije Ministarstva poljoprivrede. Upozoravaju me da će kamion biti prodat u staro gvožđe ako ga ne stavim u funkciju. Da nije tužno bilo bi smešno.- zaključuje Saša Mandžukić iz Stopanje kod Trstenika.

 

 

Komentari (9)

Tал

31.10.2016 16:29

Ниси сине питао у Агенцији колико треба њима да даш

ljubisa

31.10.2016 19:19

@Tал - nasa agencija za bezbednost saobracaja glumi da je najsposonija na svetu ! dok dodje red da se to razbuca procice jos vremena do tada trpi i cuti.

Zoki16

01.11.2016 07:05

@Tал - Ma ta agencija je osnovana pre neku godinu. Neznam ko joj je dao tako ovlascenje da je jaca i od policije i carine a verovatno i od samog Vucica. Tu agenciju treba ugasiti , nista dobro nije napravila samo ljudima otezava. Zasto ta ista agencija nije rekla pre carinjenja da nemoze da se carini vozilo da covek ne placa carinu i pdv . Uzeli pare i bas ih briga. Ja bih ih tuzio zasto su dozvolili da se u Srbiju uvozi kako oni kazu otpad za Moravu da zagadjujemo nasu Srbjju. Sram ih bilo.

matke

31.10.2016 18:14

to moze samo u srbiju,covek ima sve uredne papire I potvrdu od firme da je to taj kamion ali nasa strucna agencija neda saglasnost kao da ga je naso negde u pustinju napustenog pa ga dovezo ovdeq

mara

31.10.2016 18:25

Eto kako se pospesuje privatni sektor u Srbiji. Neznam kako bi radili posao da je neki strani investitor u pitanju.Znamo da i oni uvoze i koriscenu opremu svake vrste.Ovo treba svaki dan objavljivati u novinama u rublici ::VETROVALI ILI NE::: jednom ce se nekom probuditi savest i odgovornost pa ce ovom coveku zavrsiti posao.Neka vrati auto napzad i neka trazi od drzave carinu i PDV ,OVO JE SRAMOTA:

Maxa

31.10.2016 22:21

Kod gore pomenutog gospodina sam kupio akumulator za auto . Prodao mi je akumulator kome je isteko rok trajanja . Sa fiskalnim racunom i uredno popunjenom garancijom sam pokusao da ga vratim , zamenim za ispravan ali je " veliki gazda " ignorisao nas zahtev .... Nije se obazirao na intervenciju uvoznika i nadleznih sluzbi ! Ja sam akumulator bacio na otpad i kupio drugi i tako sam olaksao sebi . Mozda je sad doslo vreme da on odveze kamion na isti otpad ... !

Nenad

31.10.2016 22:22

Te ljude tamo trEba sve otpustiti. Njihovoj bahatosti nema granica isto kao i onog Okanovica. Covek nema pojma a izjava da je to sto se ljudi bune zbog njihovog predloga da se oduzimaju vozila zbog voznje pod dejstvom alkohola dokaz da su oni pogodili pravu meru?!! Takvu glupost moze da izgovori samo neko ko je zreo da izgubi posao, ako onome ko odlucuje o tome ostalo malo pameti.... Sve ostale mere koje preduzimaju su van pameti i pokazuju samo koliko je ova vlast bahata a kadrovi losi...

restlovi

01.11.2016 08:30

Stvar je u tome da postoje dve vrste odobrenja i kad su ispunjeni uslovi za oba odobrenja onda vam izdaju konacnu potvrdu u agenciji za bezbednost saobracaja. Sve je to ok i dobro zamisljeno ALI tamo u agenciji kao da neznaju da se organizuju da vas obaveste sta vam fali i sta je jedinstveno resenje da bi problem bio resen. Verovatno predmet odloze u stranu i ako se vi neinteresujete kako da dopunite nedostatke ( dokumenta) oni se ponasaju kao da vi nepostojite. Imao sam problem sa njima.

Gogi

01.11.2016 10:15

Agencija za bezbednost saobraćaja i sve druge "nazovi agencije" su smišljene samo sa jednim ciljem a to je pljačkanje građana na legalni način. Tamo rade partijski BOT-ovi uhlebljeni koji imaju zadatak da izvuku što više novca od građana i pri tom naravno da ne snose nikakvu odgovornost za svoju nesposobnost da reše bilo kakav problem. Kome je ikada pomogla ili nešto dobro uradila AGENCIJA za Bezbednost saobraćaja. Ma hajde molim Vas.... haha...