Mira Petrović i Milan Krkobabić
Marko Đoković
Mira Petrović i Milan Krkobabić

Marko Đoković

Mira Petrović i Milan Krkobabić, Foto: Marko Đoković

Gubitak od 114.726.000 dinara, prema saznanjima „Alo!”, direktna je posledica realizacije preskupog ugovora sa kompanijom „United media” tajkuna Dragana Šolaka o reemitovanju njenog paketa programa, među kojima je i informativni kanal N1. Zanimljivo je da se Šolak, koji je u bliskim odnosima sa Draganom Đilasom, u domaćim medijima sve češće pominje kao finansijer srpske opozicije na predstojećim izborima.

Iako su nam u „Pošti Srbije” pre nekoliko dana rekli da su finansijski efekti trogodišnjeg ugovora koji su potpisali sa kompanijom „United media” (drugim rečima SBB-om) njihova poslovna tajna, „Alo!” je došao do neoborivih dokaza da je ovim ugovorom, koji je najgori u nizu loših poslovnih odluka direktorke Mire Petrović, „PoštaNET” zavijena u crno.

Za N1 skoro dva miliona evra godišnje?!

Inače, u ponudi na osnovu koje je sklopljen ugovor između „Pošte“ i firme „United media”, u koji smo imali uvid, između ostalog stoji da će distributer, u ovom slučaju „Pošta Srbije“, plaćati nosiocu prava mesečnu naknadu, koja za period od 1. 12. 2016. do 30. 11. 2017. godine iznosi minimalno 138.200 evra.

Minimalna garantovana mesečna naknada za period od 1.12. 2017. do 30. 11. 2018. godine iznosi 153.800 evra. Minimalna garantovana mesečna naknada za period od 1. 12. 2018. do 30. 11. 2019. godine koju je distributer dužan da plati nosiocu prava iznosi 155.500 evra, stoji u ponudi na osnovu koje je zaključen ugovor.

Izvor „Alo!” blizak „Pošti Srbije” potvrđuje da je ta nekada najprofitabilnija jedinica u „Pošti“ pred gašenjem.

- Izveštaj poslovanja ove jedinice na kraju trećeg kvartala koji je upravo usvojio Nadzorni odbor „Pošte“ pokazuje gubitak od čak 114 miliona dinara (a na kraju 2016. je bila u dobitku više od 100 miliona dinara). Prihodi su manji za oko 66 miliona dinara nego prošle godine, a rashodi veći za čak više od 200 miliona dinara! Ovo je direktan rezultat ispumpavanja para iz „Pošte“ u korist „United media group“ to jest dva Dragana – Šolaka i Đilasa, a za račun distribucije grupe kanala u kojoj se nalazi N1 - tvrdi naš izvor.

Pošta

RAS

Pošta, Foto: RAS

Podsećamo, v. d. direktora „Pošte Srbije“ Mira Petrović je kršeći sve procedure u „Pošti Srbije“, koje podrazumevaju prethodnu stručnu analizu i saglasnost Programskog odbora „Pošte“, samoinicijativno potpisala ugovor vredan više miliona evra sa „United media“ za distribuciju paketa kanala kroz kablovsko-distributivni sistem (KDS) „Pošte“ u kojem se nalazi Televizija N1, koja je poznata po izrazito negativnom stavu prema vlasti u Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću.

- Ostaje da se vidi sudbina PUPS-a na narednim izborima za Beograd, kao i da li će ovog puta njihovo čuveno sedenje na dve stolice uroditi plodom. Takođe, od predsednika PUPS-a Milana Krkobabića, koji se toliko zalagao za stručnost, odgovornost i rezultat u vođenju javnih preduzeća, koji je i kao ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju rada javnih preduzeća u Vladi Republike Srbije, očekuje se da inicira smenu bahate, neodgovorne i nestručne Mire Petrović. Svaki dan je dragocen jer ako je „PoštaNET“ pred nestajanjem, možda se „Pošta“ može spasti - zaključuje naš izvor.

Dil Đilasa sa Šolakom

„Alo!” je nedavno pisao da Dragan Đilas ima plan da prigrabi što veće parče medijskog neba u Srbiji, a potom krene u rušenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića. U svom pohodu je nekadašnji lider DS-a kao partnera angažovao Dragana Šolaka, osnivača kablovskog operatera SBB, s kojim je postigao dogovor o preuzimanju pojedinih medija.

Da je dogovor tajkuna postignut, najbolje svedoči i činjenica da je intervju predsednika Vučića na TV „Prva“ najbrutalnije sabotiran. Naime, tokom obraćanja predsednika iz Varne, gde se sastao sa Ciprasom, Borisovom i Tudoseom, gledaoci u Srbiji koji program TV „Prva“ prate preko SBB-a nisu mogli da prate prenos.

 

Komentari (9)

Sad mi je jasno

05.11.2017 16:35

zašto pored potpisanog ugovora odbijaju da priključe na kablovsku jednu stariju osobu na Ubu.

koki

05.11.2017 18:07

@Sad mi je jasno - GOSPODO IZ VLADE HITNO SMENITE MIRU I VRATITE KRKU DA SACUVA POSTU OD PROPADANJA. IMAM UVIDA, NALAZI SE NA RUBU.

Šojke

05.11.2017 18:30

@Sad mi je jasno - Kojoj stranci ta osoba pripada?

Cica

05.11.2017 17:39

Od kad je PUPS preuzeo postu sve je otislo nizbrdo.Mira ne zna da rukovodi,ali zna da smenjuje i zastrasuje postene ljude.

koji pups

05.11.2017 18:29

@Cica - šta rade penzioneri?

zoks

05.11.2017 18:01

pa ko vodi poste , u najmanju ruku ,radnici su najebali!!!

Kuvana dinastija

05.11.2017 18:09

Poslali su svugde po unutrašnjosti svoje nesposobne kadrove koji se iživljavaju nad zaposlenima, a i klijentima...posebno penzionerima kod podele penzija.Dinastiju u istoriju.

nedjo

05.11.2017 18:19

ovi upropaste sve sto taknu

senad

05.11.2017 20:15

Bez brige narod ima da vrati poreznici svaku gresku ispravljaju.