Posni sladak kupus
Bakina kuhinja
Posni sladak kupus

Bakina kuhinja

Posni sladak kupus, Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

1 glavica kupusa
2-3 šargarepe
mlad luk - veza
mladi beli luk ili 5-6 čena
1 celer
2-3 krompira
zelena paprika slatka i ljuta
1-2 paradajza može i kuvani
začin
aleva paprika
1 kašika brašna
aleva paprika
ulje

Priprema:

Kupus iseći na krupnije kocke, staviti pola u šerpu, a povrće iseći na kolutove ili kocke pa staviti u sredinu šerpe na kupus i pokriti drugom polovinom kupusa. Dodati zelenu papriku i list celera ili peršuna. Naliti vodom do pola i staviti da se kuva oko 45-50 minuta. Dodati začina i paradajz kad se kupus skuva.

U tiganj sipati malo ulja, dodati brašno i seckani beli luk. Malo propržiti, dodati alevu papriku i odmah skloniti sa ringle i sipati u kupus. Probati ako treba, pa dodati soli po ukusu. Naseckati još malo peršunovog lista.

Ostaviti da vri minut-dva i isključiti ringlu