Seks Orgazam Masturbacija Masturbiranje Samozadovoljavanje
Shutterstock
Seks Orgazam Masturbacija Masturbiranje Samozadovoljavanje

Shutterstock

Oralnim seksom se polne bolesti lakše šire, Foto: Shutterstock

Oralni seks koji je po svojoj definiciji stimulacija genitalija korišćenjem jezika i usta. Mnogi ga ne smatraju opasnim po zdravlje, ali on to itekako jeste.

Uzevši u obzir da se polne bolesti nazivaju i seksualno prenosivim bolestima, nezaštićeni seks je očigledan i prvi način zaraze, a ljudi najčešće zanemaruju rizik oralnog seksa.

Ono što je najčešći problem je činjenica da u oralnom seksu retko ko koristi zaštitu, smatrajući kako je rizik zaraze mali. Zapravo, ističu stručnjaci, to je velik mit - jer se neke bolesti lakše rašire oralnim od klasičnog seksa. Osim toga, oralnim seksom se može "zaraditi" i klamidija, HIV, hepatitisi A, B i C, piše Avaz.ba.

Gonoreja se teže leči zbog oralnog seksa

Bakterije koje uzrokuju gonoreju mogu da žive i u grlu što može dovesti do širenja te infekcije s jedne osobe na drugu tokom oralnog seksa. Uznemirujuće zvuči i činjenica da onaj ko ima gonoreju na grlu u većini situacija to ne zna.

Dobijanje bolesti preko WC šolje je mit

To nije nešto oko čega treba da brinete. Polno prenosive bolesti prenose se tokom nezaštićenog vaginalnog, oralnog ili analnog seksa i genitalnim kontaktom tokom deljenja seksualnih igračaka.

Bolest ne prolazi "sama od sebe"

Vrlo je mala verovatnoća da će neka polno prenosiva bolest proći sama od sebe, a ako odlažete lečenje, mogući su dugotrajni problemi.

Takođe, postoji velika mogućnost da bolest prenesete svom partneru čak i ako se simptomi bolesti još nisu pojavili. Kod prenosa bolesti oralnim seksom može doći do infekcije u ustima, a posle se to prenosi i na polnom organu. Među simtomima se navodi crvenilo, bradavice, osećaj peckanja, povišena temperatura i smanjeni imunitet.

Pročitajte još:

Komentari (3)

Paja original

16.09.2017 16:59

Ko ne voli oralni sex neka predje na moralni.

Ja

16.09.2017 20:46

Oralno je normalno..

prevencija

17.09.2017 10:21

Treba koristiti kondom i pri oralnom seksu.