Patrijarh Irinej
Tanjug
Patrijarh Irinej

Tanjug

Patrijarh Irinej, Foto: Tanjug

Prema rečima Ljubomira Marića, ministra administracije i lokalne samouprave u kosovskoj vladi, pravni tim Srpske liste užurbano radi da bi sprečio pakleni plan Prištine.

- Pravni tim Srpske liste danas bi trebalo da preda žalbu Ustavnom sudu Kosova kojim ćemo dokazati zašto zakon o „Trepči“ ne može biti validan. Pošto više ne prisustvujemo sednicama vlade, ne znamo kakav je plan u vezi sa sprovođenjem tog zakona, ali od trenutka usvajanja u skupštini ostavljen je rok od 15 dana za sve prigovore.

Na meti Prištine: Hramovi SPC i njihova imovina

Associated Press

Na meti Prištine: Hramovi SPC i njihova imovina, Foto: Associated Press

Umereni smo optimisti da ćemo uspeti da oborimo zakon i svakako smo borci za naš narod, jer nas isključivo interesuje pravo radnika i kombinata. Sada, ako bi se stvorio ovako opasan presedan, sve je moguće, pa i oduzimanje imovine SPC, ali to je pitanje za međunarodnu zajednicu, od koje se očekuje da primenjuje iste standarde svuda - rekao je Marić za „Alo!“ i dodao da ne veruje da će se neko usuditi da nasilno preuzme kontrolu nad „Trepčom“.

Priština i dalje ne odustaje od namere da oduzme sve što može

profimedia

Priština i dalje ne odustaje od namere da oduzme sve što može, Foto: profimedia

Interesantno, juče je kosovsko ministarstvo kulture blokiralo nastavak radova na obnovi Hrama Svetog Nikole u kompleksu manastira Sveti arhangeli kod Prizrena, a radnicima je zaprećeno policijom ukoliko nastave radove.

- Zabranom obnove tog hrama se onemogućava sloboda verskog života i otvoreno se guši život naše crkve zloupotrebom institucionalne vlasti - rekao je episkop Teodosije.

Olbrajtova

Associated Press

Olbrajtova, Foto: Associated Press

 

„Klark i Medlin žele da naplate bombe“

Na KiM trenutno radi i kompanija „Enviditi“ nekadašnjeg generala Veslija Klarka, koji je bio glavnokomandujući NATO tokom bombardovanja Jugoslavije, a upravo ona čeka na ekskluzivnu licencu za iskopavanje lignita za proizvodnju tečnog goriva i gasa na celoj teritoriji KiM. Tu je i preduzeće ACM, koje kontroliše Medlin Olbrajt, nekadašnja državna sekretarka SAD. - Nemam podataka da li su umešani u priču o „Trepči“, ali nema dileme da to dvoje užasnih ratnih profitera sada žele da naplate bombe - smatra Drecun.

Komentari (3)

alan

13.10.2016 17:08

Prvo da placate POREZ.

branko

13.10.2016 18:01

Pa znaju koliko ste ogrezli u kriminalu i lopovluku ,normalno da vam uzmu

Pop

13.10.2016 18:06

Uz dužno poštovanje, sva imovina SPC potiče od poklona naroda, nesrećnih roditelja, ljudi bez poroda, raznih poklona, tako da se zna da je imovina naroda Srbije, a Vi samo dobro uživate u toj imovini.