Na nasipu u Borči : Miloš, Vladimir i Zoran Marjanović
Vladimir Živojinović
Na nasipu u Borči : Miloš, Vladimir i Zoran Marjanović

Vladimir Živojinović

Na nasipu u Borči : Miloš, Vladimir i Zoran Marjanović, Foto: Vladimir Živojinović

Veštačenje mobilnog telefona Zorana Marjanovića (39), osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene Krsmanović Marjanović (33), pevačice „Granda“, kao i analiza baznih stanica, pokazali su da je Zoran neposredno posle Jeleninog ubistva isključio telefon na nekoliko sati!

Kako „Alo!“ saznaje, veštačenja su nedvosmisleno pokazala da je Marjanović 2. aprila 2016. u periodu od 16. 49 do 17. 30, što se navodi kao vreme Jelenine smrti, bio na mestu na kojem je sutradan nađen njen leš, a da se signal njegovog telefona izgubio nakon 17.30, što ukazuje na to da je ga je tada isključio.

- Analizom signala mobilnih telefona Zorana Marjanovića, njegove supruge, ali i ostalih članova porodice Marjanović, i upoređivanjem baznih stanica došlo se do toga da su se signali telefona svih članova porodice Marjanović izgubili nakon 17.30. To može da ukazuje na to da su i Zoran, ali i članovi njegove porodice, tada isključili svoje mobilne telefone, da bi ih nakon nekoliko sati ponovo uključili - objašnjava naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, Zoranov telefon je ponovo postao dostupan u trenutku kada je 2. aprila 2016. godine policiji prijavio da je njegova supruga nestala.

- Kada je ponovo uključio telefon, nešto posle 19 sati, signal je pokazivao da se nalazi pored kanala u kojem je nađeno Jelenino telo - kaže izvor.

Ubijena: Jelena Marjanović

Facebook

Ubijena: Jelena Marjanović, Foto: Facebook

 Kako objašnjava naš sagovornik, ovo veštačenje je ključni dokaz tužilaštva protiv Zorana Marjanovića.

- Tužilaštvo smatra da ima dovoljno dokaza protiv osumnjičenog Zorana, tako da će optužnica biti podignuta u narednih nekoliko dana. Veštačenja mobilnih telefona i baznih stanica bila su od presudnog značaja za istragu. Nedvosmisleno je utvrđeno da je Zoran bio pored Jelene u vreme ubistva, što je on sve vreme negirao, tvrdeći da se u kritično vreme nije odvajao od ćerke Jane – priča naš sagovornik i dodaje da je sumnjivo i to što je Zoran isključio mobilni telefon.

- Nije samo on isključio telefon, već su to učinili i članovi njegove porodice. To isključivanje mobilnih se desilo gotovo po automatizmu. Svi su u identično vreme postali nedostupni - kaže izvor.

Potrudio se da prikrije tragove

Istražni organi rekonstruisali su zločin, koji od momenta kada se dogodio ne prestaje da privlači pažnju javnosti. - Nema sumnje u to na koji način, kako i kada je Jelena ubijena. Ono što je od samog početka bilo jasno jeste činjenica da se počinilac Jeleninog ubistva svojski potrudio da prikrije tragove. Međutim, iskusni inspektori uspeli su da nakon višemesečnog i mukotrpnog rada sklope kockice ovog zločina - kaže naš izvor.

 On napominje da, osim veštačenjima telefona i baznih stanica, tužilaštvo raspolaže i neuropsihijatrijskim veštačenjem osumnjičenog, na osnovu kojeg se može zaključiti da je uračunljiva i izuzetno inteligentna osoba.

- Takođe, utvrđena su i poklapanja blata sa Zoranovih pantalona i Jelenine glave. Saslušano je više svedoka i prikupljeno je dosta značajnih dokaza i činjenica, koji ukazuju na osnovanu sumnju da je Zoran počinilac ovog krivičnog dela - kaže sagovornik.
Podsetimo, Zoran Marjanović je ispričao da je 2. aprila oko 15 sati sa suprugom i njihovom maloletnom ćerkom otišao na nasip u Crvenki kako bi Jelena džogirala.


- Rekao je da je ostao sa ćerkom, a da je Jelena otišla da trči. Oko 16 sati je shvatio da Jelene nema i počeo je da je traži. Tada je alarmirao porodicu i prijatelje i počela je potraga - podseća naš izvor i dodaje da je Zoran sve vreme tvrdio da nije ubio svoju suprugu, da su se njih dvoje voleli i da su bili izuzetno bliski.

Kretanje posle zločina zadalo muke

Kako saznajemo, istražiteljima je najviše muke zadavalo rekonstruisanje kretanja ubice nakon počinjenog zločina. - Policijski pas je dan nakon pronalaženja pevačicinog tela nanjušio trag koji je ostavio ubica i odveo inspektore putanjom kojom se ubica udaljio sa mesta zločina. Utvrđeno je da je ubica, nakon što je ostavio telo u kanalu, prešao na drugu stranu kanala stazom preko livade, a zatim je izašao na glavni put. Potom je zašao u njive, gde mu se izgubio trag - ispričao je sagovornik.

 

 

Komentari (38)

comi

03.02.2018 14:50

Otisao,presvukao se....a blato na pantalonama?!A tek telefoni.....cccccc

Andja

03.02.2018 17:02

@comi - Sta te leba ti cudi .. pa sam je izjavljivao da je Janu odveo kuci .. pa nije .. pa opet jeste .. stalno je davao kontradiktorne izjave , iz razloga koji samo on zna ..

comi@Andja

03.02.2018 18:44

@comi - Zar ne kapiras...otisao i presvukao se,ali nekako blato stiglo i na te ciste telefone!

namestaljka

03.02.2018 23:45

@comi - Posle skoro 2 god. pronasli blato na pantalonama? Ajde!?

Andja

04.02.2018 01:14

@comi - @ comi .. Ja nisam rekla da se on presvukao .. ali sam Zoran je cini mi se to izjavio jos prosle godine odmah posle ubistva .. prvu njegovu fotografiju koju sam ja videla bila je snimana uvece i on je nosio one maskirne pantalone ..Iskreno receno meni je jako neuobicajeno da neko misli na presvlacenje kad zna da mu je supruga nestala .. msm to je bila prva informacija .. nestanak ..

NENA

03.02.2018 14:57

E SAD VISE STVARNO NEMAM KOMENTAR, JADNO TO DETE SKIME ZIVI. NEKA IH BOG PITA I KAZNI.

Vanda

03.02.2018 15:14

A šta je s pozivom prijatelju policajcu koji je rekao da je došao na nasip čim ga je pozvao negde oko pola šest.

ivan

03.02.2018 15:38

Sve je receno I sta sada?Treba se kazniti I ostali Marjanovici.

ruzaa

03.02.2018 17:11

@ivan - Da...da sve Marjanovice treba uhapsit,ukljucujuc snahu ,kumu .....Uros je rekao : deda je za*ebao stvar......Janu treba sklonit hitno od te zle porodice ! PRAVDA ZA POKOJNU JELENU !!!!

vesna

03.02.2018 17:31

@ivan - Prvo njega u tamnicu !

Ena

03.02.2018 16:15

Pa dobro bre, pa da li je trebalo da prodju dve godine da bi oni otkrili ono sto se vec od samog pocetka zna, uzas, jadno to dete sa kim zivi

Boki

03.02.2018 16:42

Ne kontam,on je ubio i otisao drugom stranom preko kanala,a dete i auto ostavio?!

nada

03.02.2018 17:32

Taj neko ga je cekao na putu i tada se i presvukao jer mu je doneo garderobu ! To bi mogao biti ili brat ili kum a sa Janom je bio Vladimir !!!!!!!!!!! Nadam se da je ovo kraj i da ce krvnik platiti dozivotnim zatvorom gde nece videti ni sunca ni meseca !

Pera štikla

03.02.2018 18:21

Nema sumnje ko su akteri ovog zločina. Ostaje da se razjasni uloga svakoga od njih pojedinačno.

Odje mobilni

03.02.2018 18:24

Neki od njih su imali po 2 telefona o cemu su i novine pisale.Da li su vestaceni telefoni kume Vere? Da li proveravani telefoni kuma Ivice i preminulog prijatelja?Ni ranije nisu prijavljivali sve telefone.Mozda su imali svi po 2 broja?Nadam se da ce svi saucesnici i pomagaci dobiti zasluzenu kaznu jer je to pravda Bozija ,a s obzirom da je napravljena poreskim obveznicima nemerljiva steta posto su celu naciju i sire zavlacili 2 godine nadam se da ce sud znati kako da ih kazni za

Zaključajte i bacite ključ

03.02.2018 18:46

Da se ne bi dodatno uznemiravala javnost neophodno je ovu monstruoznu bandu momentalno kompletno pohapsiti uključujući Uroša,Milicu i naravno saučesnike na uklanjanju tragova varikinom kumu Veru i vračaru Zorku (sa nalakiranim noktima ili bez),Alimpija i poglavicu Vladimira.

marko

03.02.2018 18:56

odmah 1. dana po izjavi doticnog uperio sam prst u njega kao izvodjaca radova(zorana) medjutim nije mi jasno, zar skoro 2 godine trebalo doc do svrsenog cina, a vučić rece u ponedeljak ce se iznijet ime ubice, (doduse nije reko datum,) druga izuzetno bitna stvar, sad il nikad prije podizanja optuzbe,covek sa konjskim repom i nadrilekarka na poligraf MORAJU DA IDU, isto tako i ona zoranova skrivena ljubav zorica bese li joj ime, osim zorana jos mnogo tu smrdi nesto, dajte mi vlast samo 48 sati,

Da li je ovo ubistvo bilo pripremano

03.02.2018 19:27

Psa ste trebali odmah na lice mesta da dovedete da ide sa vama gde god ste bili....nasip i kuca , pas treba da je uvek u pratnji na uvidjaju pa makar smanjili jedno uniformisano lice . Pas sta najusi ne moze ni jedan policajac . Zbog uklanjanja dokaza radi se o jako okrutnim ljudima , jako problematicnim pod uslovom da su oni to uradili . Ubiti nekoga je strasno ali jos je strasnije uklanjati dokaze da se ne bi ubica uhvatio a tek pripremati ubistvo bez dokaza to je najgora sorta ubica

Kanal

03.02.2018 19:28

Da li im je neko javio da odjednom iskljuce sve telefone ....

Pravda za Jelenu

03.02.2018 19:31

Meni licno ne deluje da je Zoran mnogo pametan . Druga osoba mi deluje da je mnogo pametnija od Zorana .

@TamoNeko

03.02.2018 19:51

Brat i tata dosli po njega, tata preuzeo Janu a brat ga odvezao da se presvuce. Odatle tragovi sa druge strane, odatle izjave one bake da je Janu videla na poljani sa starijim covekom kosom vezanu u rep.

Ika2017

03.02.2018 20:14

Jel policija otkrila dnk nepoznate osobe ili ne?

mrmot103

03.02.2018 21:05

Htela ga ostaviti sa deteom i pobeci i ubio je jer nije mogao to podnet...nista novo...sad ce 40 ljeta zoran,milos i skvo poglavica po 25,baba 20,kum,kume po 15 itd itd....gadno ode cela ekipa..dete ce u krsmanovica...

Nenad988

03.02.2018 21:28

Puno je Z.Mar dao raznoraznih izjava. Nije objasnio odakle mu modrica na rukama(neko je rekao da se udario na vrata od gepeka) ali ne liči na takvu povredu kada se udariš od vrata auta.

ivan

04.02.2018 00:02

@Nenad988 - Pa povredio se ubijanjem svoje zene.Mada je kuma varikina izjavila da je povredio ruku udarajuci u kola od besa sto je Jelena nestala.Pa to je prica za malu decu

Nina

03.02.2018 22:52

Samo debil bi poverovao u teoriju da je ostavio Janu i otisao da je ubije...Prvo ljudi prolaze tim nasipom bilo je lepo vreme..Zamislite da neko vidi devojcicu kako sama stoji na toj livadi 20 minuta..bilo bi upadljivo..Jelena je ubijena u raspravi sa Zoranom u kuci ili ne znam ni ja gde samo na nasipu nije,to je smisljena prica nakon sto su je ubili..I mislim kao i jedan od inapektora sto je rekao na pocetku istrage da je ona slucajno ubijena i kada su videli to krenulo je smisljanje plana

Zoran

04.02.2018 10:56

@Nina - Devojčica je mala,trava visoka,zašto bi neko sa kilometar trebao da je vidi. Vrlo je moguće da u tom trenutku,tih nekoliko minuta nije bilo nikoga na nasipu i da je to ubica iskoristio. U pitanju je desetak min. Te verzije o kući,varikini i ostalim čudesima i sami autori uzimaju sa rezervom. I Šipka se ogradio i rekao da nije možda u kući već na nasipu ali u kombiju... Ali bilo gde u zatvorenom prostoru,ostalo bi mnogo tragova a žrtva bi se branila.

PINOKIO ,BARONICA MIN HAUZEN I EKIPA

04.02.2018 00:57

Sad je jasnije.Pošto je kuma Vera navodno obavila poslednji razgovor sa Jelenom navodno dobivši informaciju gde je turpija za skidanje žuljeva sa peta gospođe Zorke i kako da dovrši ručak ,ugasila je svoj mobilni kako bi prištedela bateriju da bi kasnije dok čeka da mašina opere veš mogla da odigra Counter strike.

Komšinica iz Borče

04.02.2018 01:10

Što se tiče tvrdnje da je Zoran izuzetno inteligentna osoba ne bih mogla sa ovim nikako da se složim jer da je zaista i malo inteligentan on bi se razveo (možda ne na civilizovan i kulturan nacin) ali ne bi upropastio potpuno svoju celu porodicu,Krsmanoviće , kumu Veru Vukomanović i svojoj ćerki Jani ne bi ostavio traume za ceo život.

SUPROTNO

04.02.2018 07:16

@Komšinica iz Borče - Kuma se preziva Krsmanovic. Ona je Jeleni rod a ne kuma. Ni Krsmanovici nisu smeli da lazu policiju da nisu videli Jelenu od 31. Traumu ima samo Jana. Svi ostali imaju koist. Pocev od ovih sto su uzeli pare i nista nisu uradili. Komsinice ne lazi.

aca021

04.02.2018 06:49

Polako ljudi bazna stanica je dokaz da se nalazio u njenom reonu, a ne i na kom mestu tacno. Sto se tice iskljucenih telefona tu treba traziti objasnjenje.

Zoran

04.02.2018 10:46

@aca021 - U trenutku uspostavljanja,prijema ili odbijanja poziva uključujuju se tri bazne stanice,a komunikacija se odvija preko najbliže. Ukrštanjem signala sa te tri bazne stanice dobija se tačna lokacija mob. aparata. preciznost je do 10-ak metara. To je ono što je rađeno kod veštačenja mobilnih. Ne može se uzeti kao jedini dokaz,zbog nedovoljne preciznosti,ali može biti jak dokaz u skladu sa drugim i sa izjavama optuženog. Po onome što znamo,lagao je da nije prilazio mestu gde je Jelena pronađena.

Mira

04.02.2018 08:30

Ja bi njih sve u zatvor, zajedno sa kumom, pa tamo nek se dogovore ko je kriv.

Meda

04.02.2018 10:58

Zasto mi niste objavili komentar? Nikoga nisam psovala, samo sam rekla ono sto jeste.

ANA

04.02.2018 11:56

Zoran je više puta ponovio kako je odmah po nestanku Jelene pozvao njenu majku da provijeri da nije Jelena kod nje sto je pokojnica i potvrdila a poslije je pozvao kuma i kako je mogao pozvati kada je iskljucio telefon.

Maca

04.02.2018 20:19

@ANA - To sto je izjavljivao je i nedvosmislen dokaz prikrivanja zločina, dugi jezik ga je razotkrio do kraja, sve izrečene laži su njegova završna kob, samog sebe je lepo osudio.

zlatan

04.02.2018 12:42

Ako je iskusnim inspektorima bilo potrebno skoro 2 godine da otkriju iskljucene mobilne telefone, uzgred to nije zabranjeno, sta bi tek bilo i kada bi bilo sta otkrili da su neiskusni?

Dejan R.Tošić

04.02.2018 14:26

@zlatan - U pravu ste. Tragovi ubistva nisu prikriveni već su pripremljeni.Dan ranije je primremljeno mesto egzekucije, izvršilac je ostavio čerku na 10 min, i izvršio zločin dovukavši telo žrtve 20 metara od mesta izvršenja i bacio telo u jarak sa vodom,oko koga su se nalazili pripremljeni "tragovi" na koje su neiskusni operativci naseli.Iz tog razloga tolika priča o prikrivanju tragova,o više izvršioca,o pomagaču,o mestu zločina,itd. Sramota Iim je da priznaju grešku pa cede priču kroz sudski postupak.