Čeka mušteriju:  Kovčeg „za raskošan  kraj“
promo
Čeka mušteriju:  Kovčeg „za raskošan  kraj“

promo

Ilustracija, Foto: Profimedia

Porodica iz Teksasa oprostila se od pokojnika na krajnje nauobičajni način. Familija je smrt ovog starca od 75 godina dočekala sa neskrivenom radošću i olakšanjem uz opasku da je njegov odlazak dokaz da "zlo ipak umire".

U čitulji između ostalog piše da je Čarping iza sebe ostavio "dvoje dece koja sada mogu da odahnu", kao i “šest unučadi i bezbroj drugih žrtava, uključujući bivšu suprugu, rodbinu, prijatelje, komšije...”

“U mladosti Lesli je bio uzorni primer lošeg roditelja u kombinaciji s duševnom bolesti i potpunoj predanosti piću, drogi, preljubi, jednom rečju - sramota”, navodi porodica.

Priznaju da je bio "iznenađujuće inteligentan", ali nije uspeo da postigne nikakav profesionalni uspeh zbog nedostatka ambicije i motivacije.

“Njegovi hobiji uključuju: nasilje prema porodici, zlostavljanje kućnih ljubimaca i ribolov. Njegov život nije imao nikakvu drugu jasnu svrhu, on nije doprineo društvu niti je služio zajednici, a nije imamo nikakvih kvaliteta osim brzog (duhovitog) sarkazma, koji je bio zabavan tokom njegovih treznih dana”, pišu članovi porodice o pokojniku.

“Neće biti ogranizovan nikakav ispraćaj, neće biti molitve za večni mir i neće biti tugovanja porodice koju je mučio. Leslijevi ostaci biće kremirani i čuvaće se u štali dok "Rej", magarac, ne potroši drvo o koje se češe."

Leslijev odlazak dokazuje da zlo zapravo umire i nadamo se da označava vreme ozdravljenja i sigurnosti za sve, piše ova nimalo ožalošćena porodica.

Tagovi

Komentari (5)

SUZA

14.02.2017 14:54

Pametno. Kakav je bio tako je i zaslužio.

Sambi

14.02.2017 16:29

@SUZA - Poznavao si ga?

amin

14.02.2017 15:10

Obicno ovakvi ljudi, kao sto je pokojnik, bar negde nekom cine doobro da bi umirili savest i prikrili stvarnu prirodu...i onda ljudi ne mogu biti jednoglasni kod ispracaja, tako da takvi pokojnici odlaze hvaljeni, jer se ne oglasavaju oni koji drugacije misle, makar to bila vecina.. Nekad mi je od toga muka na sahrani, ali samo ako bas nikako ne mogu da je izbegnem, inace na takve ispracaje ne bih ni otisla. Inace, sumnjam da bi se ovako nesto moglo desiti kod nas, jer smo neretko licemerni.

Dragoljub

14.02.2017 16:54

Svaka cast toj porodici. Isti takav zivi u selu Rakitovu kod Jagodine. Cela porodica ga se odrekla. Ceo zivot je pio i maltretitao ih. Ko od njih doceka njegovu sahranu to ce da bude sreca i veselje uz muziku i proslavu kao za svadbu.

Agata

15.02.2017 08:53

Odvratno.Ogovarati mrtvog čoveka na čitulji, sve i da je bio takav kakvim ga opisuju. Ako je već bio takav, zar im nije dovoljan osećaj sreće kad je, kako kažu, zlo umrlo. Njegovo zlo nije umrlo-ostalo je u njima, potomcima, koji su napisali ovakvu čitulju.