Stiže u prestonicu:  Nenad Čanak
Đorđe Kojadinović
Stiže u prestonicu:  Nenad Čanak

Đorđe Kojadinović

Stiže u prestonicu: Nenad Čanak, Foto: Đorđe Kojadinović

Aleksandar Popović: Borba protiv dalje okupacije Srbije od strane Zapada i protiv vladajuće ideologije evrocentrizma po kojoj „Evropa nema alternativu”.

Nenad Čanak: Važno je za ovu zemlju i njenu budućnost progovoriti o pitanjima koja se predugo guraju pod tepih - počev od Kosova i lustracije do decentralizacije. Nisam siguran da su ostali kandidati spremni da o njima progovore i zato sam se kandidovao.

Predsednički kandidat: Aleksandar Popović

Milorad Milanković

Predsednički kandidat: Aleksandar Popović, Foto: Milorad Milanković

Kako ocenjujete rad aktuelnog predsednika Tomislava Nikolića?

Aleksandar Popović: Poguban kada je reč o podršci Briselskom sporazumu, neprimetan po mnogim bitnim stvarima, korektan kada je reč o „ruskom pitanju”.

Nenad Čanak: On je, nažalost, u velikoj meri kompromitovao funkciju predsednika Republike Srbije, što svojim munjevitim sticanjem akademskih titula, što brojnim međunarodnim gafovima, insistiranjem na reviziji prošlosti i direktno poslušničkim odnosom prema Putinovoj Rusiji.

Da li Srbiji treba novi ustav, očekujete li neke promene kada je reč o Vojvodini?

Aleksandar Popović: Ne treba nam novi ustav u ovom trenutku, jer je prava namera zagovornika izmene izbacivanje preambule o Kosmetu. Ne očekujem promene o statusu AP Vojvodine, naročito ne kada je reč o proširenju ovlašćenja.

Nenad Čanak: Od samog početka sam bio protiv donošenja ovog ustava. LDP i LSV su demonstrirali ispred Narodne skupštine kada je donošen. Deset godina se pokazuje koliko je loš i da će na putu ka EU morati da se menja u vezi sa mnogo pitanja, među kojima je i decentralizacija zemlje i položaj Vojvodine. Najbolje bi bilo da se sve to nađe u potpuno novom ustavu.

Da li ste za nastavak razgovora u Briselu?

Aleksandar Popović: Apsolutni sam protivnik Briselskog sporazuma, pa sam samim tim i protiv nastavka tih takozvanih pregovora. Ja sam za povratak procesa u UN.

Nenad Čanak: Da.

Rusija ili Evropska unija?

Aleksandar Popović: Srbija! Naravno, Srbija koja nije u EU i koja blisko sarađuje sa Rusijom, Kinom, Indijom, ali ekonomski i sa EU.

Nenad Čanak: EU je bolji put za poboljšanje kvaliteta života građana i očuvanje suvereniteta Srbije.

Koga ćete podržati u drugom krugu?

Aleksandar Popović: Ako ne uđem u drugi krug, a verujem da ću ući, sigurno neću podržati ni jednog probriselskog trkača, bez obzira na to da li se radi o Vučiću ili kandidatima opozicije. Srbiji je potrebna promena politike.

Nenad Čanak: Svakog kandidata opozicije sa kojim delim elementarni vrednosni sistem.

Sa Čankom uvek protivnik

Kakvo je vaše mišljenje o predsedničkom kandidatu Nenadu Čanku?

Aleksandar Popović: Drastično, praktično nepomirljivo se ne slažemo u vezi sa političkim načelima na kojima Srbija treba da se razvija.

Poštujem Popovića, iako se ne slažemo

Kakvo je Vaše mišljenje o predsedničkom kandidatu Aleksandru Popoviću?

Nenad Čanak: Politički se ne slažem sa njim po nizu pitanja, ali ga poštujem kao stručnjaka i vaspitanog čoveka.

 

 

Komentari (7)

ČANAK

14.03.2017 17:44

je sumnjiv i mislim da su pare u pitanju za predaju KIM i juga.

kuca garant ima holesterol

14.03.2017 17:57

Da se uzme koji dinar iz kampanje bar što se tiče gurmana.Čvarci su skupi a i njegova mala kuca jede samo čvarke , bar tako on kaže.

Čanak

14.03.2017 20:48

@kuca garant ima holesterol - je bezpredmetna ličnost a ovaj drugi nema šanse. Odmah smanjenje broja kandidata. Idemo mi na stabilnu i jaku ličnost. Osobu sa dobrim poznavanjem zakona i zakonskih propisa.

Www

14.03.2017 18:05

Kaže da njegova čivava koja jede samo čvarke ima 6 kilograma. ha ha ha ,mora da i ona ide sa štapom zbog pregoleme kilaže.Hahaha čivava od 6 kilograma, baš me je nasmejao.Ako ništa drugo bar je duhovit čovek.

Duhovita

14.03.2017 20:46

@Www - Taj duh Čanka daleko mu lepa kuca.

Nema od

14.03.2017 20:45

toga nista. Zna se kome ide glas. Pustimo mi priče iz Nepričave. Hocemo broj 2.

Bnk72

15.03.2017 07:14

Godinama neradi nista samo prica goji se i uzima lovu