Aleksandar Vulin
Emil Čonkić
Aleksandar Vulin

Emil Čonkić

Aleksandar Vulin, Foto: Emil Čonkić

"Teško je naći ružniji primer mržnje prema jednom narodu. Ne mogu razumeti kako je to čokolada proizvedena u Srbiji veće zlo od ustaške zastave pod kojom se Kitarovićeva nedavno slikala, a zbog čega se nije izvinila, kao što nije osetila potrebu ni da se izvini zato što se na jasenovačkom stratištu pojavio spomenik na kome piše ustaški pozdrav `Za dom spremni`", rekao je Vulin.

Marković: Sporne su ustaske table, a ne srpske čokoladice

Narodni poslanik, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković uputio je danas oštar protest hrvatskoj predsednici Kolindi Grabar Kitarović zbog, kako je naveo, njenog skandaloznog ponašanja i najgrubljeg vida diskriminacije, nakon što je deci dubrovačkih veterana podelila paketiće u kojima su bile i čokoladice proizvedene u Srbiji.

"Čokolade iz Srbije nisu problem, ali ustaške table u Jasenovcu jesu", poručio je Marković.

Kolindi Grabar Kitarović, kaže Marković, ne smeta ustaška tabla postavljena pre par dana u Jasenovcu, mestu najvećeg stratišta u Drugom svetskom ratu, a smetaju joj čokolade proizvedene u Srbiji.

On podseća da se Kitarovićeva izvinila zato što je jedno dete dobilo čokoladicu proizvedenu u Srbiji, prenose beogradski mediji.

"Da li će to dete kome je rečeno da mu se hrvatska predsednica izvinjava što je dobilo slatkiš koji nije proizveden u njihovoj zemlji ikada moći da razume i voli druge ljude", zapitao je Vulin.

On je upitao i da li će se Kitarovićeva ovog leta izvinjavati hrvatskim ugostiteljima ako srpski turisti budu platili račun u njihovom hotelu.

"Nadam se da će gospođa Kitarović razumeti da sada treba da se izvini svakom ljudskom biću zato što je jedan slatkiš, jednu čokoladicu prikazala nečim najružnijim. Nadam se da će se izviniti upravo hrvatskoj deci, zato što bi ta deca mogla da pomisle da je put kojim ona ide ispravan i da je to put kojim treba da ide Hrvatska", smatra Vulin.

Čokoladica subotičkog "Pionira" našla se u paketićima za decu koje je predsednik Hrvatske podelila deci veterana u Dubrovniku, što je naišlo na velike osude i ogorčenje hrvatske javnosti.

Ona je najavila da će se zbog toga izviniti roditeljima i poslati deci hrvatske proizvode.

 

 

 

 

Komentari (1)

rodoljub

08.12.2016 15:10

Ono sto je za nekoga neshvatljivo za mene je odavno shvatljivo, jer je svaka hrvatska vlast bila opterecena mrznjom prema Srbima i sovinizmom i to je pokazivala manje, ili vise, uvijeno i prikriveno. Oni koji to nisu shvatili imaju problem sa inteligencijom.