Kep od jula u splitskoj samici
fotomontaža
Kep od jula u splitskoj samici
Kep od jula u splitskoj samici , Foto: fotomontaža

 

Dragan Vasiljević, koji je optužen za ratne zločine nad hrvatskim civilima, iz austrijskog zatvora, gde je godinama bio, u Hrvatsku je izručen početkom jula, od kada se njegov sudski proces nije pomerio s mrtve tačke.


- Kep je zatočen u hrvatskom zatvoru poznatom po iživljavanju ustaša nad Srbima od 1991. do 1995. On je zaboravljen od svih naših zvaničnih institucija i mi smo odlučili da mu skromnim prilozima pomognemo da prebrodi trenutnu golgotu i omogućimo mu neophodna sredstva kako bismo mu makar malo ublažili patnju. Dosta ljudi se zainteresovalo. Sva sredstva koja sakupimo ćemo dati njegovoj pravnoj zastupnici, a ona će ih onda proslediti njemu.

 

Mada, mislim da će Kepu podjednako kao taj novac koji sakupimo značiti to što ga nismo zaboravili - priča za „Alo!“ Stojimir Lazarević Šole, urednik Radija „Reciklaža“ i jedan od inicijatora ove ideje, dodajući da će se, osim u Beogradu, donatorske večeri za Dragana organizovati i u Novom Sadu i Nišu. Savo Štrbac, predsednik Dokumentaciono-informacionog centra „Veritas“, za “Alo!” podseća da je Kapetan rekorder u svetu po trajanju ekstradicionog postupka.


- Za sve vreme koliko je on tamo, ništa se nije postiglo, optužnica nije gotova, u toku je saslušavanje svedoka, biće da nisu imali vremena - ironičan je Štrbac, koji dodaje da je Kapetan Dragan izolovan, te da ni sa kim ne može da se sreće ni u prostoriji ni van nje. S druge strane, Kepova advokatica Slađana Čanković, ne želeći da komentariše postupak koji je u toku, kratko je istakla za „Alo!“ da je on dobro.
- Što se tiče uslova u zatvoru, on nema prigovora, a psihički je vrlo stabilan - navela je ona.

Komentari (8)

gavrilovic

03.12.2015 08:47

Bitanga i treba da trune.Malo je to.

Mimi

03.12.2015 11:30

@gavrilovic - A zar nije prebacen iz Australijskog zatvora. U tekstu pise iz Austrijskog.

dusan

03.12.2015 11:39

@gavrilovic - a zasto bi bio bitanga srbije ? jeli samo zbog toga sto je branio srpski narod koji je posle svega doziveo pogrom i golgotu . da smo srecna zemlja vec odavno bi se zauzeli za njega i ako je bilo proplema neka mu se pravicno presudi ,ali to u hrvatskoj i hagu necemo dosiveti vec ovako treba da samo sami sebe blatimo i izdajemo i sve ce biti super jednog dana ,ali kada nas ne bude na ovoj planeti .jadni smo

Jovan

03.12.2015 14:02

@gavrilovic - Sramota je nazivati coveka bitangom, ma ko je bio a najmanje kapetan Dragan koji se zrtvovao za srpski narod u hrvatskoj,to ne zasluzuje, te stoga malo vise postovanja i bez uvreda, jer se vidi da nisi srbin.

ive

03.12.2015 18:29

@gavrilovic - To je dokaz da se za srbe i Srbiju ne treba boriti jer subitange, ološi i ne znaju da poštuju nikog. Zato su hrvati gospoda za vas. Sram vas bilo srbi!

vojnik bivse jugoslavije

04.12.2015 04:16

@gavrilovic - nebi branijo beograd i dedinje za milijon evri dnevno da me plate stidim se sto sam nosiju CRVENU KNJIZICU ko veruje tititovdanu nece imati ni gaca na sebi imali srba u srbiji ako nema na kosovu i crnoj gori idedinjama

ana

03.12.2015 18:04

bolje u samici . lipa je drvo ispod kog bas nista drugo ne raste.

cetnik

03.12.2015 22:59

ko god bude branijo srbiju tako ce mu biti dragan kapetan je branijo srbe u ustaskoj drzavi hrvatskoj od pokolja da se ne ponovi iz 1941 god.... ali nije uspijo pa uhitise i njega