Jedan od pogibeljnih startova Ledlija nad Tadićem
profimedia
Zabrinuti otac i majka Dušana Tadića: Petar (65) i Marija (60)

privatna arhiva

Zabrinuti otac i majka Dušana Tadića: Petar (65) i Marija (60) , Foto: privatna arhiva

Možete samo da zamislite kako je bilo roditeljima najboljeg igrača Srbije dok su na TV-u u domu u Bačkoj Topoli gledali kako krv šiklja s lica njihovog sina. Umesto zatvorske kazne, Tejlor nije dobio ni žuti karton, a Džo Ledli i Geret Bejl su se čak zlobno osmehivali.

U Novom Sadu slavio rođendan sina Petra

Dušana Tadića ni prelom nosa nije sprečio da se juče nasmejan pojavi u jednoj igraonici u Novom Sadu. Treći rođendan sina Petra se ne propušta, pa je uz suprugu Draganu bio najraspoloženiji na proslavi. Njih dvoje imaju i tromesečnu ćerku Taru.

Petar Tadić (65), otac reprezentativca „orlova“, za „Alo!“ prepričava kroz kakvu su dramu prolazili on, Dušanova majka i rođaci koji su hteli da uhvate prvi avion za Kardif kako bi se razračunala sa fudbalskim krvnicima.

- Verujte mi, supruga Marija i ja smo u tom 35. minutu skočili i uzviknuli: „Ubiše nam sina!“. Mučno je bilo gledati dete kako leži u lokvi krvi. Marija je plakala i kukala po kući, nisam mogao da je smirim, na kraju je morala da popije „bensedin“. Na te scene bi neprijatelj morao da zatvori oči, a ne roditelji.

Jedan od pogibeljnih startova Ledlija nad Tadićem

profimedia

Jedan od pogibeljnih startova Ledlija nad Tadićem, Foto: profimedia

Kako ga je ovaj odvalio, i nas je zabolela glava. I snaja Dragana je plakala, a moji unuci Vasilije (8) i Veljko (5) su dečački reagovali, kažu da su hteli da se stvore u Velsu i da prebiju Tejlora. Onaj bradonja je tukao mog Dušana ko vola u kupusu. I onaj mali, čim izgubi loptu, pravi prekšaj. Užasno nam je bilo, niko nije mogao da spava posle meča u Kardifu - u dahu nam prepričava još ozlojeđeni Petar.

Muški preživeo pakao: Dušan Tadić

printskrin

Muški preživeo pakao: Dušan Tadić, Foto: printskrin

Glava porodice Tadić pažljivo je posmatrala svaki sinovljev potez.
- Video sam koliko mi se sin iznervirao posle udarca u nos, pošto je opsovao Tejlora. Pretio mu je, ali nije moj Dule osvetoljubiv. Morao je da igra sa onim tamponom i da diše na usta, ali nije hteo da odustane. Uvek igra muški, ali nikada ne ulazi u duel sa namerom da povredi igrača. Nije samo on bio na udaru Velšana, zakačili su Ivanovića, Maksimovića, Rukavinu.

Dušan Tadić

printskrin

Dušan Tadić, Foto: printskrin

Mitrovića su vukli ceo meč. Udarali su nas laktovima, svašta su nam radili, a Tejlor nije dobio ni opomenu od sudije Maljenka. Po novim pravilima, udarac u glavu koji izazove krvaranje sankcioniše se crvenim kartonom - kaže Petar i dodaje da su Velšani više ličili na Italijane, koji se izležavaju na terenu i na najobičniji dodir padaju kao pokošeni.

„Pusti ćale nos, bitan je bod!”

Petar Tadić za naš list prepričava i deo razgovora koji je vodio sa sinom samo nekoliko minuta nakon utakmice. - Pitam ga: „Kako ti je nos?”, a on će: „Pusti, ćale, nos, bitno je da smo ostali neporaženi! Povreda će se izlečiti, bitan je bod!“. Kaže da ga je selektor Muslin pitao da ga izvede iz igre, ali ovaj moj tvrdoglav, ni da čuje. Imponuje mi što imam sina koji je pravi ratnik na terenu - kaže Petar.

 

Dušan neće morati na operaciju!

Otac Dušana Tadića nam saopštava lepu vest - naš fudbaler neće morati na operaciju nosa, iako je po povratku u Srbiju lekar reprezentacije Miodrag Mladenović obavio neophodne dopunske preglede na kojima je utvrđen prelom nosnih kostiju. - Čuo sam se sa sinom, kome su lekari rekli da ipak neće morati pod nož. Bar neka lepa vest, a da ga nos boli, to je sigurno. Sad mi je malo lakše, iako sam i dalje frapiran koliko su grubo igrali Velšani u Kardifu - priča nam Petar Tadić.

 

Bez Tadića, Stojkovića i Nastasića u Harkovu

Nema predaha za „orlove“, već danas ekipa selektora Muslina putuje u Harkov, gde će sutra (20) u prijateljskom meču odmeriti snage sa domaćinom Ukrajinom. Posle povrede nosa koju je zadobio u Kardifu, Dušan Tadić neće putovati sa ekipom, a u Harkov ne idu ni Vladimir Stojković i Matija Nastasić. Selektor Muslin će imati priliku da šansu ukaže momcima koji su od starta kvalifikacija imali manju minutažu.