Golub
Profimedia
Golub

Profimedia

Golubovi neprijatelj broj 1. Srbijašuma, Foto: Profimedia

Preduzeće "Srbijašume" raspisalo je javnu nabavnku za izgradnju zaštite od golubova na prilazima objektu, kako im zaposlenih ne bi svakodnevno dolazili na posao zasuti ptičijim izmetom.

Kako piše u pozivu za podnošenje ponuda, u pomoć "Srbijašumama" mogu da priteknu svi koji do 26. oktobra dostave ponude, koje će istog dana biti i otvorene.

Šansu da dobije ovaj "posao veka" iskoristiće firma koja dostavi najnižu ponudu za ugradnju 150 kvadratnih metara mreže. Za ugovoreni iznos firma koja bude pobedcila na tenderu moraće i da očisti već uflekanu fasadu, ali i da poskida pričja gnezda iz prosrtoa koji će biti zaštićen.

Koliko je rukovodstvo JP "Srbijašume" spremno da se isprsi i plati zaštitu od golubova, u tom preduzeću nisu hteli da kažu i pozivaju se na član 61 Zakona o javnim nabavkama, prema kome naručilac nije duža da objavi procenjenu vrednost javne nabavke. Ipak, ističu neophodnost zaštite od golubova iz zdravstvenih razloga.

- Zbog specifičnosti arhitektonskog rešenja objekta generalne direkcije JP "Srbijašume", oštećenja fasade objekta, nemogućnosti adekvatnog održavanja higijene, mogućnosti pojave zaraznih bolesti i negativnog uticaja na zdravlje porlaznika, zaposlenih i poslovnih partnera planirana je i pokrenuta nabavka i ugradnja žice - mreže za zaštitu fasade od gobluvoa na prilazima i u komunikacionim prolazima objekta. Potrebno je zaštititi fasadu oko objekta u dužini od 300 metara - kažu u Srbijašumama.

Komentari (5)

nesa

17.10.2016 23:41

slepci raspisali nabavku za mreze, ne resava se taj problem mrezama

lični stav.

18.10.2016 06:06

@nesa - Kroz Nehruovu od br. 54-60-pešačka zona, između zgrada gde se i mala deca igraju, bukvalno ne može da se prođe od golubljih gov..na, naravno to se unosi obućom u stanove. Predlažem pobiti te ptičurine, nićemu ne služe. Mnogo su korisniji vrapci(dživdžani), vrane, svrake....

lale

18.10.2016 07:07

Neznalicama je cudno.Ceo olimpijski kompleks u Minhenu davne 1972 je bio zasticen iglicama protiv goluba.I dan dan to stoji.Svi gradovi u evropi imaju zastitu od golubova.Imaju i pojedine zgrade u Beogradu i Sapcu.

zora vukasinovic

18.10.2016 08:02

Poceli su sra.i 89g na Kosovu ravnu polju i jos nisu prestali.

meda92

18.10.2016 11:55

Ko god smatra da se razbacujemo parama neka slobodno dodje da vidi kako izgleda