Pravda Suđenje Presuda Sud Pravosuđe
Shutterstock
Pravda Suđenje Presuda Sud Pravosuđe

Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

Ovom odlukom, koja je danas objavljena na sajtu Apelacionog suda, potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Valjevu od 11. maja 2017. godine kojom su inspektori osuđeni zbog izvršenja produženog krivičnog dela primanje mita i krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Njima je oduzeta imovinska korist stečena izvršenjem krivičnog dela od 12.000 evra koju su dužni da u dinarskoj protivvrednosti solidarno plate u korist budžet suda, kao i iznos od po 7.000 dinara, navodi se u presudi.

Subotić je osuđen, jer je prema presudi, od 2010. godine do 25. avusta 2013. godine kao šef Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Valjevu, neposredno zahtevao i primio novčanu korist za sebe od osuđivanog prodavca droge G.Ð, da u okviru svog službenog ovlašćenja izvrši radnje koje ne bi smeo izvršiti, kao i da ne izvrši sve službene radnje koje je morao izvršiti.

Za svoje činjenje i nečinjenje je od G.Ð. uzimao po 100 evra nedeljno, zauzvrat mu saopštavajući poverljive infomracije o akcijama polciije, kao i da li je neko od uhapšenih prijavio G.Ð. da je drogu kupio od njega.

Takođe ni jednom nije izvršio službenu radnju koju je morao da izvrši – pretres stana G.Ð.

Nakon što je G.Ð. izašao sa odsluženja kazne on je nastavio da mu za novac saopštava informacije.

Ćulafić je krajem januara pa do avgusta 2013. godine u Valjevu u zvanju mlađeg policijskog inspektora za suzbijanje maloletničke delikvencije neposredno zahtevao i primio za sebe novčanu korist od svedoka G.Đ, da u okviru svog službenog ovlašćenja izvrši radnje koje ne bi smeo izvršiti i da izvrši sve službene radnje koje je morao izvršiti.

Subotić i Culafić su takdoje osuđeni jer su sredinom maja 2013. godine, od droge koju je policija u Valjevu zaplenila i čuvala, oduzeli jedan kilogram heroina kojem su imali pristup zbog radnog mesta na kojem su bili zaposleni, da bi potom službenim vozilom drogu odneli i prodali je osuđenom G.Đ za 12.000 evra, koji je on dalje ti heroin prodavao trećim licima.

Obojica su uhapšeni 2013. a otkaz u policiji su dobili 2016. godine.

Komentari (1)

Hm

20.04.2018 20:21

Ovo je tuzno, tri godine dobijali plate pre otkaza... Ovako mala kazna za ova dela je samar u lice pravdi... Po 25 godina najmanje su trevali da dobiju