Albanija, policija
Profimedia.rs
Albanska policija

EPA/Armando Babani

Albanska policija, Foto: EPA/Armando Babani

Albanska policija preuzela je sve potrebne mere da utakmica između Skenderbega i Partizana na "Elbasan areni" prođe bez incidenata.

Više od 500 ljudi brinuće se danas o bezbednosti. Kako prenose lokalni mediji u Elbasanu angažovano je 300 redara koje će platiti fudbalski klub Skenderbeg i 221 policajac. Osim njih, navodi se da će o sigurnosti srpskog šampiona brinuti specijalna jedinica "Orlovi". Lokalna policijska uprava izdala je saopštenje da će danas od 17.00 časova biti zabranjeno parkiranje vozila oko i ispred stadiona "Elbasan arena", a saobraćaj u tom delu grada biće preusmeren na alternativne pravce.

Na ulazima na stadion svi navijači će pored ulaznice morati da imaju i ličnu kartu, a strogo je zabranjeno unošenje tvrdih predmeta, flaša, petardi, kovanica, metala i parola sa rasističkim konotacijama

- Sve je mirno i normalno, vlast i organi reda su preuzeli neophodne sigurnosne korake. Želimo da se fokusiramo na igru i zadovoljimo naše navijače, naravno pozitivnim rezultatom - rekao je predsednik Skenderbega Ardjan Takaj.