Migranti kamion
Profimedia
Hapšenje

Profimedia

Policija privela dve osobe, Foto: Profimedia

Policija je u Bujanovcu, u saradnji sa pripadnicima Protivterorističke jedinice, u dvorištu kuće, u selu Samoljica, opština Bujanovac, pronašla 29 migranata, pištolj u ilegalnom posedu, kao i dva vozila sa falsifikovanim registarskim tablicama, četvorotočkaš i tri vozila za koja se sumnja da su korišćena u izvršenju krivičnog dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, doneto je rešenje o zadržavanju do 48 sati L.J (23) iz okoline Preševa, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Sumnja se da je on upravljao vozilom kojim su prevoženi migranti i priveden je kod zamenika tužioca koji je predložio određivanje pritvora, što je prihvatio sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Bujanovcu i osumnjičenom odredio pritvor do 30 dana.

U drugoj akciji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vladičinom Hanu, po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, doneli su rešenje o zadržavanju do 48 sati N. A. (44) iz okoline Preševa, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Policija je u selu Džep, opština Vladičin Han, u vozilu marke "škoda oktavija", vranjskih registarskih oznaka, kojim je upravljao N. A. pronašla pet migranata, bez dokumenata za identifikaciju.

N. A. je uz krivičnu prijavu priveden zameniku tužioca, koji je predložio određivanje pritvora, što je prihvatio sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Surdulici i osumnjičenom odredio pritvor do 30 dana.

Migrantima je otkazan boravak u Republici Srbiji sa zabranom ulaska od godinu dana, navedeno je u saopštenju MUP-a.