Stanković sahranjen uz Bajaginu pesmu „Moji su drugovi“
Dušan Milenković
Stanković sahranjen uz Bajaginu pesmu „Moji su drugovi“

Dušan Milenković

Stanković sahranjen uz Bajaginu pesmu „Moji su drugovi“, Foto: Dušan Milenković

Stanković je na večni počinak ispraćen oko 13 časova uz tihe zvuke harmonike, koja je svirala Bajaginu pesmu „Moji su drugovi”.

Sahrani Stankovića, koji je ubijen u četvrtak uveče, prisustvovali su predsednik Jugoslovenskog sportskog društva i prvi čovek privremene Uprave FK Partizan Milorad Vučelić, zatim generalni direktor Miloš Vazura, sportski direktor Ivica Iliev, kao i fudbaleri Saša Ilić, Valerij Božinov, Miroslav Vulićević, Bojan Ostojić... U blizini groblja, ali i među okupljenima je bilo i nekoliko inspektora u civilu, koji su nadgledali sahranu!

Vučelić izjavio saučešće i otišao

Marko Todorović

Vučelić izjavio saučešće i otišao, Foto: Marko Todorović

 

Tri i po godine odlagao robiju

Stanković je od 14. maja 2013. godine odlagao izdržavanje zatvorske kazne od pet godina i 10 meseci zbog zdravstvenog stanja. On je pravosnažno bio osuđen po optužnici da je predvodio grupu koja je posedovala oružje i prodavala drogu. Poslednji put je podneo molbu da mu se odloži odlazak u zatvor zbog zdravstvenog stanja 20. septembra ove godine.

Veliki broj rodbine, prijatelja i navijača Partizana, u trenerkama i sa grobarskim obeležjima, kao i drugova iz srednje škole oprostio se od Aleksandra u suzama, noseći bele ruže, a brat od tetke je nosio krst.

Vučelić je samo izjavio saučešće u kapeli i napustio groblje, a uplakana majka, zanemela od bola, držala se za kovčeg tokom govora rođaka koji su se poslednji put pozdravljali sa vođom navijača.

- Hteli su da ukaljaju tvoje ime, ali nisu uspeli. Nije me sram da kažem da sam plakao. Pusti nas da se isplačemo još danas. Baš sam juče pomislio: „Ajde, tigre, dobra ti fora, dosta si nas ložio, ustani!

I Ivica Iliev u tužnoj povorci

Marko Todorović

I Ivica Iliev u tužnoj povorci, Foto: Marko Todorović

Ali tigar ne može da ustane, otišao je u večna lovišta. Nastavićemo tamo gde si ti stao. Kao što si govorio, nismo mi neke gospođe, mi smo vojska! Nećemo pokleknuti pred neprijateljima. Ljut sam na tebe samo zbog jedne stvari, jer mi nisi dozvolio da te poslednji put zagrlim pred put - rekao je na sahrani Veljko Belivuk (31) zvani Velja Nevolja jedva suzdržavajući suze, koji se kobne večeri rastao sa Stankovićem neposredno pre nego što su na njega ispaljeni smrtonosni hici.

Vazura

Aleksandar Dimitrijević

Vazura, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Aleksandar Stanković ubijen je u četvrtak uveče, dve nedelje pred venčanje sa dugogodišnjom devojkom, kada se vraćao iz teretane, na uglu Gospodara Vučića i Bačvanske ulice.

Sale Mutavi je u teretani vežbao sa dvojicom prijatelja. Jedan od njih je bio Milorad Đ., stražar u beogradskom Centralnom zatvoru, koji je radio i kao Stankovićevo obezbeđenje, i koji je kobne večeri ranjen. Drugi je bio upravo Veljko Belivuk.

Velju Nevolju čeka zatvor

Veljko Belivuk i Darko Ristić osuđeni su pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu na kazne od godinu dana kućnog zatvora (Belivuk) i godinu i 10 meseci zatvora (Ristić) zbog prebijanja dvojice pripadnika obezbeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure 28. aprila ove godine na parkingu ispred prostorija tog kluba. Za napad je bio sumnjičen i ubijeni Stanković, koga je snimila bezbednosna kamera, i to kako u njenom pravcu pokazuje srednji prst, ali je on oslobođen.

Save

Save

Save

Komentari (8)

Zoran

19.10.2016 10:37

Ja mislim i sumnjam da je Vaz... umešan ali to je samo moje mišljenje...

blagoje supic

19.10.2016 13:05

@Zoran - Bog je tako hteo i protiv bozije se ne moze.

Miskec

19.10.2016 12:53

Meni su tu bili najjaci klinci koji su iskoristili priliku da se pokazu kao jaki momci, pokusali da pridju kapeli i odaju postu nekome koga nisu ni sreli, a kamoli bili u sirem drustvu.

vitez

19.10.2016 13:58

Ovakve oni namerno ne privode znaju da će ih neko skinuli.

Zajecarac

19.10.2016 15:43

Oj Srbijo medju krimosima

Virus

19.10.2016 18:16

Ovog Vezuru su trebali da olese od batina prosli put a ne da bezi ko cava a sad mu dolazi na sahranu.

mix

19.10.2016 18:52

Kakvi polulikovi... Dolaze na sahranu proverenom kriminalcu. Ko zna koga je sve unesrecio. Dolaze politicke mizerije koje sport nisu ni videle. Vi izvestavate o ovome svaka Vam cast...

neni

19.10.2016 19:43

aleja velikana