Prasence zaradilo upalu pluća u hladnom automobilu
Facebook
Prasence zaradilo upalu pluća u hladnom automobilu

Facebook

Prasence zaradilo upalu pluća u hladnom automobilu, Foto: Facebook

U akciji niške policije, vatrogasaca, komunalaca i aktivista Udruženja „Zooplanet“ prase je oslobođeno i odmah prebačeno kod veterinara, a odatle u Prihvatilište „Zooplaneta“.

- Građani su primetili da je prase zatvoreno u automobilu četiri dana. Prvog dana su mislili da je tu nakratko, drugog dana je to već bilo neobično, a trećeg i četvrtog - alarmantno. Pozvali su policiju, komunalce, veterinarsku inspekciju... Policija i vatrogasci su otvorili auto posle konsultacije sa Osnovnim javnim tužilaštvom, pa su nas pozvali da preuzmemo prase - objašnjava predsednik „Zooplaneta“ Dušan Stojanović.

Prase

Facebook

Prase, Foto: Facebook

Životinja je izgledala iscrpljeno, pa je odmah odvedena kod veterinara na pregled.
- Ustanovljeno je da je prase pod velikim stresom, da je dehidriralo i izgladnelo, da ima visoku temperaturu i početni stadijum zapaljenja pluća, pa je odmah uključena adekvatna terapija. Prebačeno je u naše prihvatilište, gde će biti 95. životinja o kojoj brinemo. Ukoliko se vlasnik javi, protiv njega će biti podnete prijave zbog neadekvatnog transporta i zanemarivanja životinje u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja - navodi Stojanović.

Javni tužilac dao  nalog da se prase  izbavi iza auta

Alo!

Javni tužilac dao nalog da se prase izbavi iza auta, Foto: Alo!

Veterinar Saša Sotirov kaže da bi prase bilo životno ugroženo da je ostalo u automobilu bez hrane i vode.
- Da je ostalo još neko vreme u kolima, verovatno ne bi preživelo još dugo - kaže Saša Sotirov, veterinar ambulante „Nova“.
Kako saznajemo, vlasnik vozila još nije pronađen, ali u policiji zvanično potvrđuju da je u vezi sa tim predmetom „rad u toku“.

Prase

Facebook

Prase, Foto: Facebook

 

Prase nahranjeno, traži se „kum“

Prema Stojanovićevim rečima, prase je smešteno u karantin da završi sa terapijom. Tu je odmah nahranjeno kukuruzom, voćem i povrćem. „Zooplanet“ je pozvao Nišlije da pomognu u ishrani i lečenju praseta, jer nemaju stalne prihode, a građanima je upućen i poziv da predlože ime za njega.

Komentari (5)

aki bg

26.11.2016 08:52

uhapsiti stoku..drzati ga u samnici cetiri dana bez hrane i vode..uh sto nisam vlast..cetiri mu majke......

ivan

26.11.2016 10:25

@aki bg - Tako je aki.Kada ce se promeniti malo zakon da pocnu da se kaznjavaju oni koji maltretiraju zivotinje. Drzava bez zakona !

GLUMICA

26.11.2016 10:24

i sad je jasno ono ,,rodi me majko srecnog pa me na djubre baci''.....i neka se zove SRECKO

miki

26.11.2016 11:08

Komentar na naslov : Za bolje i nisu

Bube grobar

26.11.2016 11:42

Zakoljite ga i na raznju ga ispecite , poklonite onda pecenje nekoj ustanovi