Policija pucala na vozilo
N. Kočović
Policija pucala na vozilo

N. Kočović

Policija pucala na vozilo, Foto: N. Kočović

Ovaj mladić tvrdi da se incident desio u nedelju oko 22 sata, u blizini Ribarića, dok se u koloni od nekoliko vozila kretao ka Novom Pazaru, vozeći oko 60 kilometara na sat.

- U jednom trenutku me je preteklo jedno vozilo, a iza mene se pojavio policijski automobil sa rotacijom. Pretpostavljao sam da jure taj automobil, usporio kretanje, očekujući da me preteknu. Međutim, nakon par stotina metara sam čuo pucnje, a suvozači su mi rekli da policija puca na nas – prepičava B.Ć. sa kojim je u “polu” bilo još četvoro ljudi.

B.Ć. kaže da se preplašen odmah zaustavio, nakon čega su policajci hteli da ga privedu u tutinsku stanicu.

- Kako sam pravnik i nikada nisam ušao u sukob sa zakonom, niti sam tom prilikom napravio bilo kakav prekršaj, tražio sam da na lice mesta izađe tužilac i utvrdi šta se desilo. U jednom trenutku sam ih pitao da li su to pucali na nas i zašto, na šta mi je jedan od njih drsko odgovorio da jesu i da su mislili da smo šverceri – u čudu je B.Ć.

On dodaje da je na lice mesta uskoro stigao tužilac koji je izvršio uviđaj. Kako kaže, izvršen je pretres automobila i u njemu ništa nije pronađeno, ali je kasnije zaplenjen kako bi bilo utvrđeno da li je neki metak pogodio vozilo.

Međutim, kako saznajemo u policiji, njihovi pripadnici nisu pucali u vozilo već su ispalili hitac u vazduh kao opomenu vozačima "pola" koji nakon nekoliko upozorenja i potere nisu želeli da zaustave vozilo.

- Policija je tokom rutinske kontrole pokušala da zaustavi vozilo. Međutim, vozači "pola" se nisu zaustavili već su velikom brzinom nastavili da voze. Policija se sa jasno obeleženom signalizacijom dala u potragu za njima, uspela u jednom trenutku da ih sustigne i prepreči im put, ali su oni uspeli da izbegnu i tu prepreku te su nastavili da beže. Kako nijedno prethodno upozorenje nije dalo rezultata, policajci su bili primorani da radi upozorenja ispale hitac u vazduh i tek tada se "polo" zaustavio. Utvrđeno je da su vozač i suvozač u "polu" bili u vidno alkoholisanom stanju - kaže naš sagovornik iz MUP-a.

Kako nezvanično saznajemo, u policijskom vozilu su se nalazili S.B. i M.M. koji su pretpostavljenim izjavili da je pucano u vazduh jer je vozač “pola” ignorisao sve signale za zaustavljanje.

Istragom će biti utvrđeno da li je neko od njih pucao, nakon čega će biti odlučeno da li će protiv S.B. i M.M. biti pokrenut postupak.

 

Komentari (4)

Darko

02.05.2016 15:33

Otkuda pravo policiji da slobodno puca po gradjanima ?!! Odmah suspendovati i privesti tog policijskog kabadahiju !

Petar Pan

02.05.2016 16:29

Bahatost i drskost policajaca kada imaju mogucnost. Poznajem nekoliko momaka policajaca, tetovaze, slike na motorima, sa pistoljima, puskama i sve to u civilu! Cas izuzecima ali ih je malo nazalost

dejan

02.05.2016 19:31

U zatvor obojicu policajaca.

kicoš

02.05.2016 20:46

nije brate svaka šuša za uniformu, ali !!!