Ivica Dačić
Goran Srdanov
Što nisu pevali „Jorgovane“: Ivica Dačić

Goran Srdanov

Ivica Dačić, Foto: Goran Srdanov

On je naime pokušao da se bez najave i prethodne policijske provere ubaci u redove obezbeđenja srpskog ministra, pa čak i da glumi njegovog vozača.

To mu nije bilo dovoljno, već je posle uhodio Dačića kod restorana u kom je ministar odmarao i ručao nakon posete Zaječaru.

Prema saznanjima našeg lista u četvrtak u Zaječaru gde je ministar spoljnjih poslova Ivica Dačić boravio zbog predizbornog skupa SPS-a odigrala se prva drama kada je lokalni policajac iz nepoznatih razloga pokušao da se ugura u pratnju Dačića i glumi njegovog ličnog vozača, kako bi preuzeo kontrolu nad službenim vozilom ministra, a njegov pokušaj prevare otkrili su članovi ličnog obezbeđenja Ivice Dačića.

- Niko ne zna zbog čega se taj čovek uopšte stvorio u blizini Ivice Dačića i delegacije koja je došla sa njim. Vozio je službeni automobil ispred kolone trudeći se da bude gostoljubiv van službene dužnosti i bez dozvole da obavlja ulogu vozača. Prava pometnja je nastala kada je obezbeđenje ministra Dačića shvatilo ko je za volanom uočivši čudno ponašanje neprofesionalnog vozača. Obezbeđenje je brzo reagovalo tražeći objašnjenje zašto je uključen policajac koji nije bio prijavljen i angažovan za doček ministra onako kako se to radi u prilicima kada neki ministar posećuje određeni grad - priča naš izvor sa lica mesta.

- Kada su Dačića pripadnici njegovog obezbeđenja obavestili o nameri ovog policajca koji i pored apela nije želeo da se skloni, ministar je odlučio da otkaže lokalnu pratnju - navodi naš izvor.

Policajac u sukobu sa Ivanom

Inače ovo nije prvi put da ovaj policajac ima problem sa socijalistima. On je u ličnom sukobu sa funkcionerkom SPS-a Ivanom Petrović koju je tužio zbog navodnih pretnji i ugrožavanja njegovog zdravlja.

Ali tu nije bio kraj. Nakon što je skup SPS-a završen, a ministar i nekoliko funkcionera se uputili u jedan restoran na ručak, i tamo se pojavio niko drugi nego ovaj policajac.

- Niko ne zna kako je on saznao da će baš u tom restoranu ručati ministar, ali nije prošlo ni pola sat od kada su Dačić i ostali funkcioneri SPS-a stigli, pojavio se on i seo za sto u neposrednoj blizini - kaže naš izvor i dodaje da je njegovo pristvo posebno uznemirilo momke iz Dačićevog obezbeđenja, da im je bio jako sumnjiv i da su bili u velikoj pripravnosti.

- A sam Dačić se nije ili bar nije vidno uznemirio, samo ni njemu nije bilo jasno ko je taj čoveik i zašto ga prati - završava naš izvor.

Tačnost naših saznanja potvrdila je i funkcionerka SPS-a Ivana Petrović koja je na svom Fejsbuk profilu napisala: “Skandal i bezobrazluk u Zaječaru na predizbornom skupu SPS-a. Policajac Atila, taj nejaki mladić od 190 cm i 140 kg, pokušao je da se ugura u pratnju ministra Dačića”.

Darko zaćutao

Policajac Darko S. juče za “Alo!“ nije želeo da komentariše ovaj događaj pravdajući nam se da je kod lekara i da ne može o tome da razgovara. Na naše insitiranje da se čujemo kasnije, rekao je da je bolje da ne jer “ima jednu situaciju.“ Kasnije su nas kontaktirali iz Policijske uprave Zaječar, tražeći da i njima prosledimo pitanja, što smo i uradili, ali do zaključenja broja nismo dobili odgovor.

 

Komentari (22)

Psihopate sa sluzbenim legitimac.

22.04.2017 07:41

A recimo sta kada se taj "ljubazni"policajac nakaci na nekog civila?Ako je uznemirio obezbedjenje koje je reagovalo,i to ga nije zaustavilo,sta li je tek spreman nekome bez zastite?!

u pravu si

22.04.2017 10:54

@Psihopate sa sluzbenim legitimac. - znam dosta tajkvih

Daču juri neko?

22.04.2017 08:37

Nisu čista posla!

gavrilovic

22.04.2017 08:41

Dokle ce ovakvi kao"koferče" da nas predstavlja u svetu?Strasno.

kostadin

22.04.2017 09:15

Sumo rvač ili policajac. Duplo je deblji od Palme. Posle ovakve fotografije svako može postaviti pitanje : koji test sposobnosti može ovakav lik da pređe osim u krkanluku. Sindikat priča da gladfuju , da nemaju ništa za doručak.

Ljilja

22.04.2017 10:48

Trebao je da mu dostavi jedno koferce, ali nikako da se nadju sami. Salu na stranu, silno obezbedjenje, koje mu gladan narod Srbije debelo placa, pokazuje da mu savest nije cista!

neko

23.04.2017 04:21

@Ljilja - On je vice premijer Srbije! Svedski premijer je nastrado 1986 samo zato sto on nije imamo obezbedjenje sa sobom,a ministarka u istoj drzavi je takodje nastradala(ubio je Srbin) 2003 samo zato sto i ona nije imala obezbedjenje sa sobom. Gledajte svoj posao narode,ako niste spremni da uradite nesto za drzavu onda nemojte da kukate previse. Zapamtite jedno, Bog je sam sebi prvo podelio bradu pa posle svim ostalima.

Gane

22.04.2017 11:20

I još je na slobodi i još mudruje. U Americi bi bio u apsu i ispitivan.

Joja

22.04.2017 12:05

@Gane - U Americi niko ne bi isai na stranacki skup u svojstvu ministra.

SPS

22.04.2017 13:30

@Gane - Bravo u zatvor Dacica. U pravu si.

pera rogonja

22.04.2017 11:40

jaka stvar sto je gledao dacica i njegovo obezbedjenje a pogotovo te is sps iz zajecara.pa da li su sps i dacic ljudi ioi bogovi???

Kvazimodo Sorabius

22.04.2017 12:41

A od cijih i kojih para je BULUMENTA oko Dacica isla u Zajecar? I koliko "zajecara" ce biti u raznim kampanjama raznih protuva? A juce izjava "kacenje struje" je KRIVICNO DELO. Kada su dvoje platili glavom nasilno iskljucenje struje, a TRI meseca sljasti "ukrasno svetlo" u Beogradu. More, cekam kuku-i-motiku pa da pocistimo trulez koja nas pojede! Nema demokratije s lopovima!

Bravo za komentar

22.04.2017 18:18

@Kvazimodo Sorabius - Svaka reč je reč istine i pravde. Dole lopovi naroda i mazohisti sopstvene nacije. Dosta ste se nakrali!!!!!!

Nedeljko

22.04.2017 15:51

U svetu premijeri drzave setaju po parkovima ,voze se gradskim prevozom ,a da ne pricamo o ministrima ,ni jedan ministar nema drzavna kola i obezbedjenje samo u Africkim zemljama i Juznoamerickim U KOJIMA SU DO GUSE U KRIMINALU I GDE SE KAO DACIC BAVE RAZNIM NELEGALNIM POSLOVIMA I MAHINACIJAM A,NJEMU JE MESTO U ZATVORU

Jovan

22.04.2017 20:25

@Nedeljko - U kojoj to bre zemlji u evropi državnici se šetaju okolo bez obezbeđenja,pogotovu sad.Francuska samo za obezbeđenje ministara i premijera troši više nego što je ukupan budžet za vojsku i policiju Srbije.Specijalna vozila,dronovi,sateliti i još svakakvih drugih čuda.

Tasa

22.04.2017 20:53

@Nedeljko - Ja zivim u Francuskoj i nije istina da se velike pare trose na obezbedjenje oni su potrosno dobro ,ja sam licno video mnoge ministre na raznim svecanostima po gradu i unutrasnjosti bez obezbedjenja

Cile

22.04.2017 20:54

@Nedeljko - Jovane nisi u pravu ,gde si izmislio taj trosak ,mozda za Dacica toliko trose u Srbiji ali u Francuskoj ne

Teodor

22.04.2017 19:38

Dacic je najveca sramota Srpske politike ,Covek u eri kad deca od 6 godina zahvaljujuci kompjuterima govore engleski ,ne govori engleski i gradjani Srbije moraju da mu placaju prevodioca ,Kako to u svetu samo sramno izgleda ,kad svi bukvalno SVI MINISTRI GOVORE ENGLESKI I TO BEZ AKCENTA

Strahinja

22.04.2017 19:54

Teski polusvet od coveka

Wlajko

22.04.2017 20:21

I sada taj klipan u uniformi izigrava šerifa u Zaječar kao da se ništa nije dogodilo.

nedjo

22.04.2017 20:42

di ce koferce da dira

NARODNA PRAVDA

23.04.2017 02:21

TEK CE PRAVDA DA GA JURI