Zatvor Pritvor Robija
Shutterstock
Zatvor Pritvor Robija

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Bivši policajac iz Rumunije Kristijan Kioka je pre četiri godine osuđen na 16 godina zatvora zbog ubistva supruge, advokatice Elodije Ginesku.

Elodija je poslednji put viđena 29. avgusta 2007. godine i od tada joj se gubi svaki trag. Njen nestanak Kristijan je prijavio tek sedam dana kasnije, 5. septembra. Spekuliše se da to ni onda ne bi učinio da Elodijin šef nije počeo da se raspituje o njoj, jer mu je hitno bila potrebna šifra za njen poslovni mejl. 

Nakon prijave počela je opsežna potraga za advokaticom, koja je trajala nekoliko meseci, ali njeno telo do danas nije pronađeno.

Mesec dana nakon nestanka u šumi u blizini grada Brașov pronađeni su prljava policijska uniforma, nekoliko Elodijinih fotografija, bočica parfema, rukavice na kojima je nađen Kristijanov DNK, ali i tragovi krvi, za koje je utvrđeno da su Elodijini.

Kristijan je, pak, sve vreme tvrdio da je njegova žena živa. Prema zakonu, nakon četiri godine njena porodica je podnela zahtev da se Elodija proglasi mrtvom, i tada je počela prava istraga ubistva.

Istražitelji su utvrdili da je Elodija ubijena u njihovoj spavaćoj sobi i da je zid prekrečen jer su na njemu bile mrlje krvi. Utvrđeno je da u kući nedostaju nož, dva peškira, putna torba i zavesa za tuširanje. Pet godina nakon njenog misterioznog nestanka policija je Kristijanu stavila lisice na ruke. On je optužen da je ubio suprugu zbog ljubomore nakon što je našao njenu prepisku s ljubavnikom.

Posle svađe, suprugu je izudarao po glavi i telu i zadao joj smrtonosne povrede.

Telo je, kako je utvrđeno, odneo u kadu i zamotao ga u zavesu od kade. Telo je odvezao i negde ga sakrio. Mislio je da ako nema tela, nema ni zločina.

Kristijana su prvo osudili na 22 godine, a onda mu je kazna smanjena na 15 godina i osam meseci zatvora. Presuđeno je i da mora da plati 250.000 evra porodici ubijene i 130.000 evra svom sinu koji je ostao bez oba roditelja i brigu o njemu su preuzeli baka i deda. Kristijan sve vreme tvrdi da je Elodija živa i da je u Dominikanskoj republici.

Komentari (1)

nedjo

16.01.2018 08:48

pitaj boga gde je istina