Norveška policija
Profimedia
Norveška policija

Profimedia

Norveška policija, Foto: Profimedia

Policajac Arne Stavnes prikazan je na stranicama lista "Verdens gang" kako stoji u policijskom čamcu tokom patrole oko ostrva Utoja 38 kilometara od Osla.

Nekoliko čitalaca je komentarisalo fotografiju primetivši da Stavnes nije nosio prsluk za spasavanje koji je u Norveškoj obavezan na čamcima manjim od osam metara dužine.

Da bi predupredio kritike, policajac je objavio fotografiju kazne od 500 norveških kruna (58 evra) koju je izdao sam sebi.

Prema jednom istraživanju 2015. godine, 80 odsto Norvežana ima poverenje u svoju policiju.

Komentari (4)

Divota

25.07.2016 15:15

Divna i civilizovana zemlja, Norveska...za primer ostalim drzavama. Narocito me odusevljava to sto ce gospodin Brejvik , koji je ubio 77 ljudi, vecinom dece, provesti 19 godina u luksuznom zatvoru, studirajuci i uzivajuci usvim blagodetima civilizacije i demokratije i onda ce biti slobodan covek, akademski gradjanin,,, To je vrhusko dostignuce Norvrskog drustva, za primer i ponos! Tome stremimo?

Sale

25.07.2016 17:34

@Divota - Ne lupetaj. Ne nego cemo napredno da stremimo albaniji.

Sale@divota

25.07.2016 22:38

@Divota - Ako je Brejvik dobio 19 godina za 77 ubijenih ljudi(3 meseca zatvora po ubijenom?), koliko treba da dobije ubica male Andjele ? Po tebi, verovatno 6 meseci nanogica i 10 cucnjeva i 5 sklekova... Bitno da je policajac sam sebi pisao kaznu sto nije imao prsluk za spasavanje... EU je bolest.

Marko

26.07.2016 11:10

Treba uvesti u Zakon: U slucaju da gradjanin vidi policisko lice kako je sluzbenim vozilom ili na bilo koji drugi nacin napravio prekrsaj u saobracaju, moze slikati datu situaciju ili zahtevati od sluzbenog lica da sacini zapisnik o prekrsaju i o tome obavestiti nadleznu policijsku upravu kako bi se sluzbeno lice na isti nacin kaznilo kao i bilo koji gradjanin.