Hapšenje
Robert Getel
Hapšenje

Robert Getel

Odao ga saučesnik, Foto: Robert Getel

Kako naš list saznaje, zbog sumnje da je na porodičnu kuću sudije Paunovića, u mestu Neresnica kod Kučeva, bacio bombu kašikaru, uhapšen je Mladen Vojkić (38), a iza rešetaka našao se i naručilac ovog bombaškog napada, policajac Saša Pauljesković (43).

- Napad na sudiju naručio je Pauljesković, koji nije bio zadovoljan kako sudija vodi brakorazvodnu parnicu koju je on vodio sa svojom ženom. On je umislio da sudija radi njemu na štetu i sudi u korist supruge od koje se razvodi i sa kojom ima maloletnu ćerku i sina. On je potom angažovao Mladena Vojkića da baci bombu i zaplaši sudiju. Platio mu je 500 evra i dao mu je bombu, koju je Mladen bacio na sudijinu kuću - kaže sagovornik „Alo!“ blizak istrazi.

Saša P.

Alo.rs

Saša P., Foto: Alo.rs

Nekoliko meseci kasnije, istražni organi su ušli u trag bombašu, koji je odmah priznao šta je uradio.

- Vojkić je odmah propevao u policiji i rekao ko je naručilac. Obojica su uhapšeni i određen im je pritvor do 30 dana - dodaje izvor našeg lista.

U bombaškom napadu, srećom, niko nije povređen, iako su u kući bili sudija i članovi njegove porodice. Od eksplozije je kuća znatno oštećena. Sudija Dragan Paunović je sudija Osnovnog suda u Požarevcu, a radi u sudskoj jedinici u Kučevu.

Misteriozna smrt

Sudija Nebojša Simeunović, koji je u oktobru 2000. odbio da izda nalog za hapšenje rudara iz „Kolubare“ koji su se pobunili protiv Slobodana Miloševića, kao i Borisa Tadića, Nebojše Čovića i drugih lidera i aktivista (DOS), poslednji put je viđen 6. novembra 2000, pa se sumnja da je nestao sledećeg dana. Njegovo telo pronađeno je 3. decembra te godine na obali Dunava između hotela „Jugoslavija“ i Ušća, ali uzrok nestanka i smrti su misterija. Poslednjim medicinskim veštačenjem urađenim na VMA 23. marta 2012. utvrđeno je da se ekshumacijom ne bi mogle utvrditi nove činjenice. „Nebojšu su likvidirali monstrumi iz Državne bezbednosti, zato što nije pristao da posluša njihovo naređenje i naloži hapšenje rudara „Kolubare“, Tadića i Čovića - izjavila je medijima Jelena Simeunović, sudijina sestra.

 

Kašikare ubile dve osobe

U martu 2008. godine ubijen je Dragiša Cvejić, predsednik Opštinskog suda u Knjaževcu. On je stradao kada je otvorio kapiju svog dvorišta, posle čega je aktivirana kašikara, zakačena za vrata. Zbog sumnje da je postavio bombu, uhapšen je Ljubiša Tošić (75), koji je bio optužen i za ubistvo Radice Lukić (57), supruge Velimira Lukića, starešine Opštinskog prekršajnog veća u Knjaževcu. Tošić je hteo da ubije sudiju Cvejića i Lukića jer su spor u iznosu od oko 1.000 dinara presudili u korist njegove bivše supruge.

 

Komentari (4)

starica

21.08.2016 07:49

Nije ni cudo sta se sve desava i manipulise u istragama kad je vecina policajaca korumpirana i kriminalna. Ovog policajca odmah izbaciti iz policije i zabraniti rad u drzavnim ustanovama. A odakle mu ta bomba, pa jos 500€?!...Da li od takvih ludaka treba ocekivati pravdu i zastitu gradjana???

Lala

21.08.2016 10:35

Dok , ministar bez jednog dana postenog radnog staza i iskustva,mladjani Nebojsa iz Beograda,vodi borbu protiv ustasa iz 1941. dotle mu njegovi korumpirani policajci bacaju bombe i to po sudijama.

Сава Прокоповић из Ритопека

21.08.2016 12:43

И како сада поверити полицији своју државу, свој живот, своје тело, своју имовину. Никако. Полиција је највеће злочиначко удружење. Сви су полицајци криминалци. Криминална полиција, полиција криминалаца.

SanjicaBre

21.08.2016 12:47

Doslo vreme,da narod uzima pravdu u svoje ruke,to je vrlo alarmantno po pravosudni sistem,nesto se mora podhitno menjati,da li zakoni,da li sudije,neka razmisljaju oni,koji za to primaju platu!!!