Ne može da spava od bolova u ušima: M. P. (11)
privatna arhiva
Ne može da spava od bolova u ušima: M. P. (11)

privatna arhiva

Ne može da spava od bolova u ušima: M. P. (11) , Foto: privatna arhiva

- Moje dete svaka tri do pet minuta oseća strahovit bol u ušima, u desnom uvu stalno čuje zujanje, a zbog straha noću mokri u krevet i ne može da spava - opisuje Nebojša Penčić posledice udaraca koje je S. B. naneo njegovom sinu.

Učenik petog razreda M. P. (11) se sa drugarima u subotu igrao na njivi u blizini Kerskog groblja u Subotici. Kada su krenuli kući, napao ih je pas, pa su, kako bi se odbranili, uzeli granje koje se nalazilo ispred kuća.

- Decu su ispričala da je jedna žena povikala da kradu granje i da je u tom trenutku iz kuće istrčao policajac u uniformi i počeo da viče i da ih psuje. Dečaci su pobegli, a moj sin se sakrio. Pomislio je da ne treba da beži jer nije ništa loše uradio. Policajac ga je, međutim, uhvatio, vikao na njega i dva puta ga dlanovima udario po ušima. Psovao mu je majku i pitao ga gde mu drugari žive, ali on nije hteo da kaže. Još dva puta ga je udario raširenim dlanovima po ušima, a onda ga je podigao i udario mu glavu u drvenu banderu. Držeći ga za kragnu i kapuljaču, vukao ga je po ulici oko kilometar i po do naše kapije. To je videla i supruga jer su druga deca dotrčala i izvukla je iz kuće na ulicu - priča otac dečaka.

Dečakov otac je ogorčen: Nebojša Penčić

Biljana Vučković

Dečakov otac je ogorčen: Nebojša Penčić, Foto: Biljana Vučković

Policajac je pred kućom vikao i na dečakovog dedu, a uplakano dete je utrčalo u garažu i kroz suze jedva izgovorilo: „Tata, tukao me je policajac“.

- Uši su mu bile jako crvene i obraz mu je buktao. Izašao sam i pitao policajca kojim pravom mi bije dete. Vikao je: „kakvo ti je to dete?“, i rekao je da su deca dirala granje i da mu neko baca petarde, ali ne tog dana, već se to desilo ranije?! To nema nikakve veze sa mojim sinom. Opsovao mi je majku, a pošto mi je majka nedavno izgorela u požaru, to je bila kap koja je prelila čašu i rukom sam ga odgurnuo i rekao mu: „Konju jedan, ti si u uniformi, da li si svestan šta si uradio? Tučeš moje maloletno dete“. Na sreću, supruga i otac su me zaustavili, a on je počeo da beži. Pošto imamo kamere na kući, sve je zabeleženo na snimku - prepričava vidno potreseni Nebojša Penčić, koji je o svemu obavestio policiju.

On navodi da su deca i roditelji dali izjave na licu mesta, a i kasnije u policijskoj stanici, dok su njegovu suprugu posavetovali da dečaka odmah odvede u bolnicu. Dečak je do sada tri puta pregledan. Prvo su konstatovane teške povrede, zatim lake, a od juče prima injekcije. Pregledan je i u privatnoj klinici, jer osim straha i velike uznemirenosti, oseća bolove, a tek kasnije je rekao ocu i da je, dok ga je policajac tukao, morao da obavi i veliku nuždu.

U Policijskoj upravi kažu da je protiv policijskog službenika podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu i da će biti suspendovan do okončanja disciplinskog postupka.

Dečak može da izgubi sluh

- Oštećenja koja su konstatovana, rekli su mi stručnjaci, za nekoliko meseci mogu dovesti i do gubitka sluha. Objasnili su mi da su to jaki udarci koji stvaraju vakuum i da su bolovi nepodnošljivi, naročito za dete - uznemiren je otac.

Save

Save

Komentari (15)

citateljka

07.12.2016 07:28

Jos jedan dokaz o "svemogucim" brutalnim, bahastim policajcima (svaka cast malom broju savesnih i casnih, kulturnih i skolovanih policajaca). Ovo stvarno prelazi svaku granicu - zivim u Nemackoj i ovakvi slucajevi se ovde ne dogadjaju jer bi za ovaj prekrsaj policajac bio kaznjen sa nekoliko stotina ili hiljada evra, bio suspendovan i psihicki analiziran - nasao je na kome da iskaljuje bes, pokazuje snagu i ispolji svoje divljacko ponasanje. Verujem da je nasilnik i u porodici......

drLooD

07.12.2016 08:29

@citateljka - Ovo je ocigledno onaj Slobin polupismeni kadar sa 4 meseca pandurskog kursa, pa misli da je bog i batina.Da se razumemo ima dobrih policajaca cak i previse dobrih,ali ih ovakvi polupismeni likovi koji su sa debelom vezom dosili na drzavna jasla bukvalno poniste sve dobro u njihovom okruzenju.Na zalost ovo nije jedini primer njihove bahatosti

bella italy

07.12.2016 09:55

@citateljka - GOSPODJO CITATELJKO VJEROJATNO VAM JE DRUSTVENI ZIVOT NA POZITIVNOJ NULI ALI NJEMACKA POLICIJA JE NESYO BLAZA OD AMERICKE.NAJPRIJE LUPI PA ONDA PITA DOKUMENTE.NE PRICAM NAPAMET

laki

07.12.2016 11:00

@citateljka - Taj nije sigurno iz vremena kada je pok. S. Milosevic bio na vlasti, a Vi pre nego sto nesto napisete i izgovorite ukljucite mozak , samo radi znanja zuti su unistili i zatvorili srednju skolu za policiju i time stvorili mogucnost da ubacuju koga hoce i to je sve njihov kadar a i sada je losa selekcija i to sve narod trpi i trpit ce do ko zna kada , a i ovi sto rade vani pa dodju u Srbiju bahate se ,svadjaju sa policijom i dali to smeju tamo da rade a sada ovde prosipaju pamet i postenje,

milica

07.12.2016 08:32

Šta drugo očekivati od današnje policije kada su tamo zaposlili svaku jajaru koja je imala vezu. Vrlo mali broj normalnih ljudi tamo radi, tako da nedaj bože ako ti treba pomoć, nemaš kome da se obratiš. Pre ćeš da na....eš nego da ti pomognu.

zar

07.12.2016 09:14

Muka mi je vise od bahatih,sirovih i nepismenih policajaca.Takodje mi je muka i od roditelja koji bezuslovno brane i stite svoju decu.Verujte, ne zna se ko je gori.Ova sirovina koja samara dete ili ovaj sa stavom"moje dete se sakrilo",sva ta deca su "malo nestasna",a sutra dan kriminalci.

boban

07.12.2016 09:16

Inace ovaj policijski "zahvat", udaranjem otvorenim sakama istovremeno po usima, se izucava na kursu za policajce radi neutralisanja izgrednika !!???

Pedja

07.12.2016 09:17

Jedan mali anagram za oca. Fantomka, Mrak, Suma, Bejzbol palica

dejan

07.12.2016 09:27

kod nas su 99 %policajaca takvi .bahati lopovi olosi..i u sprezi sa kriminalom..onaj 1% cuti i gleda..

Neco

07.12.2016 10:01

Hrabri policajci Dr Nebojse iz Beograda! Na deci pokazuju svoju "hrabrost" i moc! Odmah ga premestiti na juznu granicu i zadrzati tamo do penzije. kad je tako "hrabar" neka pokaze tu hrabrost na krijumcarima.

max

07.12.2016 12:13

Ministre samo jedno pitanje sta bi od pompeznog najavljenog ciscenja prljavih policajaca do nove godine,vidim nijedan nije pociscen.

Mitar

07.12.2016 14:00

Osudjujem ovakvo ponasanje.Bog neka spasi dete.Ovaj covek nije zasluzio uniformu policajca.Njemu je mesto u zatvoru.Baraba.Sram ga bilo.Svi smo bili deca i imali nestasluke.Trebao je da ostavi decu na miru.Puna podrska roditeljima.

zoki

07.12.2016 15:15

Šta god da je bilo 5 oktobra 2000 godine narod je pokazao policiji šta je mislio.Zbog ovakvih jadova koji biju decu ponovo na noge pa da vidimo da li će biti još incidenata.Srbijo ne trpi više bre

Blah

07.12.2016 23:37

Što bi naš pokojni Slobo rekao *niko ne sme da vas bije sem naše policije*

Petra

08.12.2016 14:38

Policajcu treba oduzeti znacku, pistolj, radno mesto. Jak policajac na detetu od 11 g! Sta deca rade u coporima mi ne mozemo ni zamisliti. Kako nije hteo da oda drugove, isto tako moze da nece da prizna sta su zapravo radili na groblju. Zelim mu da sve prodje bez posledica i mislim da mu nikad vise nece pasti na pamet da rade ono sto se ne sme. Prolazili su kroz nasu ulicu. Culi smo buku. Uvece necija " dobra" deca, zvone na kapije, lupaju o roletne, psuju, pevaju, dernjaju se, ...mrak na oci..