Policija Policajac
Profimedia
Policija Policajac

Profimedia

Policija Policajac, Foto: Profimedia

"Član 'Egala' V. L. (30) iz jednog sela pored Sremske Mitrovice već neko vreme prima preteće poruke sa mobilnog telefon nepoznate osobe zbog toga što je gej", navodi u saopštenju "Egal", dodavši da je V. L. otišao u policijsku stanicu u Sremskoj Mitrovici kako bi prijavio pretnje.

Navodi se i da je "V. L. naišao na nezainteresovanost oficira za njegov slučaj" i da je "inspektor cinično rekao da čeka reakciju javnog tužioca i da ako opet bude imao problem nazove 192".

"Zatim mu je ponudio da ga upozna s koleginicom, kako bi mu pomogli da se vrati na 'pravu stranu'", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da inspektor nije hteo da se predstavi žrtvi niti da ga uputi na oficira za vezu Ministarstva unutrašnjih poslova sa LGBT zajednicom koji je nadležan za tu teritoriju.

"Egal" u saopštenju izražava očekivanje da će policija i drugi državni organi najhitnije da pruže pomoć članu tog udruženja i reše ovaj slučaj, "pošto je mobilni broj, a samim tim i identitet osobe koja mu je pretila poznat".

Pored ovog slučaja, "Egal" je u poslednja 24 sata zabeležio i da je u Kragujevcu prećeno jednoj lezbejki.

 

Komentari (5)

zoran

20.12.2016 18:16

pa lepo hteo covek ... verovatno startovao nekoga pa mu ovaj odgovorio ...

srbija

20.12.2016 18:19

pa covek ga vraca na pravi put

drLooD

20.12.2016 18:42

mora da je veoma bitno kada ste to stavili za udarnu vest,prosto ne znam koju dijagnonzu da vam postavim, ko je bolesniji vi ili oni o kojima kada pisete velicate ih sve u sesnaest,a normalno vecinu realnih komentara i ne objavite,jer nisu u skladu sa politikom pozadinaca

Severnetribine

21.12.2016 17:37

Mozda koleginica lici na musko. Pomogla bi mu sigurno, onako muskobanjasta, bi mu otvorila vidike! Sinuo bi mu prelep sareni novi svet!

Goran

21.12.2016 20:53

Stvarno???A da prestanete vise da nam namecete ovakve tekstove i da hvalite kako je to nesto dobro,aman ljudi .Sta nas normalne briga za njih