Slavina Česma Voda
Shutterstock
Slavina Česma Voda

Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

Ovi, najnoviji podaci Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", objavljeni početkom avgusta, potvrđuju da je slika pijaće vode u Srbiji alarmantna, s obzirom na to da je voda sa više od 42 odsto javnih vodovoda gradskih naselja neispravna.

Dobra vest he da je ispravnih za oko 4,4 odsto više u odnosu na kontrolu iz 2014. godine.

Prema podacima nadležnih, za 7,5 odsto povećao se broj vodovoda sa udruženom mikrobiološkom neispravnošću i takvih je u Srbiji čak 17,5 odsto. Od ukupnog broja ispitanih uzoraka javnih vodovoda i vodnih objekata, više od petine bilo je fizičko-hemijski neispravno.

Najviše neispravnih zabeleženo je u Srednjebanatskoj oblasti - čak 96,6 odsto!

Najmanje je u Kolubarskoj oblasti, manje od jedan odsto.

Komentari (3)

momazver

28.08.2016 06:32

NAJČISTIJA VODA U SRBIJI i EVROPI SU BIFURKACIONI IZVORI REKE NERODIMKE NA KOSOVU ČIJA VODA TEČE U VARDAR PA U EGEJ I U MORAVU PA U CRNO MORE, ALI..ALI...PROBLEM JE U TOME ŠTO IZVORE *DISKRETNO NADGLEDA* *BONDSTIL*...ZLU NE TREBALO..JEL...P.S. Za vreme sukoba na Kosovu i bombardovanja taj region ne da nije bio bombardovan,nego se malte ne tamo nije ni pucalo.Imate pravo da pogadjate zašto su Ameri naredili da bude tako.

Pera KV

28.08.2016 08:26

Ne preterujte..kraljevcani piju FENOLmenalnu vodu!

realno rasuđivanje

28.08.2016 11:25

U crnotravskom i vlasinskom kraju stotine litara vode u sekundi (kvaliteta "Vlasinske rose, uzgred krimi.alci su skinuli iz samo njima znanog razloga etiketu VLASINSKA)ide u reku Vlasinu a odatle u J. Moravu. Ali kao što se zna, i nije farsa "Što južnije to tužnije" (NEMA KO DA ULAŽE....)