Veljko Nestorović
Alo!
Veljko Nestorović

Alo!

Veljko Nestorović, Foto: Alo!

Poslednji primer se dogodio kada je u Humskoj nakon vređanja „grobara“ u pesmi „Pola Mađar, pola ustaša (stihovi su, inače, u početku bili namenjeni jednom od bivših vođa crno-belih, koji je promenio klupske boje i krenuo da navija za novosadske crveno-bele) rukovodstvo Vojvodine napustilo stadion, a jedan od čelnika Novosađana je pripretio da će zbog vređanja u narednom kolu pustiti Zvezdu.

Pa prosto sjajno. Briljantno. I hoće li neko biti kažnjen zbog toga? FSS će verovatno novčano kazniti crno-bele, sigurno ne i one koji su to skandirali. Kao i uvek. I zato će se takve i druge pesme nastaviti, kao i uvek do sada, u Beogradu, Novom Pazaru, Novom Sadu, Nišu... A ko će zbog pretnje o puštanju biti kažnjen? Niko.

Da ipak krenemo od početka. Nažalost, ne sećam se da je u Srbiji bilo ko od navijača udaljen sa fudbalskog stadiona ili da mu je zabranjen ulazak na tribine zbog vređanja na rasnoj, verskoj ili drugoj osnovi...

Sada, daleko od toga da se takvo skandiranje čuje samo na našim tribinama, čuje se širom Evrope, ali kada vam je fudbal krš, onda takvo skandiranje izađe u prvi plan.

Sada je ipak najbitnije ko će postati šampion Srbije u fudbalu. Koji će to velikan na leto izaći u kvalifikacije za Ligu šampiona, biti išamaran, onda se okrenuti kvalifikacijama za Ligu Evrope, onda i tu biti ponižen, pa onda objašnjavati kako mu je mlada ekipa i kako se bez pravih pojačanja ne može igrati Evropa i onda se okrenuti domaćem šampionatu. Naš je fudbal ipak pola blato, pola krš.