Složni: Svi za  jednog, jedan  za sve
Aleksandar Dimitrijević
Mladen Kocić je glavni  kandidat za MVP titulu
Mladen Kocić je glavni kandidat za MVP titulu, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Biće to borba dve selekcije koje jurišaju na prvu medalju na evropskim prvenstvima, tako da će motiva biti napretek. Aleksandar Živanović, naš reprezentativac, ne krije razočaranje zbog poraza u polufinalu od ruskih Brazilaca, ali najavljuje da će on i saigrači učiniti sve da obraduju naciju.

„Arena“ je na svakom  meču ispunjena do  poslednjeg mesta
„Arena“ je na svakom meču ispunjena do poslednjeg mesta , Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Teško nam je, iako nam pre turnira niko nije predviđao finale. Nismo uspeli da postignemo istorijski uspeh i da odemo u finale, iako je i ovo sjajan rezultat. Moramo da podignemo glavu i „pokidamo“ za treće mesto. Osim Evropskog prvenstva u Mađarskoj, ovo je peti ili šesti put da gubimo od Rusije s jednim golom razlike. Ipak, od svih duela, u ovom smo bili najbliži pobedi i mislim da smo je više zaslužili. Primali smo golove posle individualnih grešaka, dok smo ih davali iz lepih akcija - rekao je Živanović.

Složni: Svi za  jednog, jedan  za sve
Složni: Svi za jednog, jedan za sve, Foto: Aleksandar Dimitrijević

On je zatim apelovao na čelnike Saveza da ubuduće posvete više pažnje futsalu u Srbiji.
- Uz malo više ulaganja i poverenja čelnika Saveza i ostalih, mislim da bi se to prepoznalo. Došli smo u situaciju da igramo egal sa svima. Učinili smo iskorak, igramo sve bolje, svi nas se plaše i žele da nas izbegnu - smatra Živanović.

Selektor Aca Kovačević ne krije da je Kazahstan ekipa za poštovanje. Prepoznatljivi su po igri sa golmanom u polju od prvog minuta, a ono što nam ide u prilog jeste izostanak dvojice ključnih igrača.

Srpski navijači  do kraja uz naše  futsalere
Srpski navijači do kraja uz naše futsalere, Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Ključni igrač Leo neće igrati zbog kartona, dok im je kapiten povređen. Ipak, to ništa ne mora da znači. Učinićemo sve da se bronzanom medaljom oprostimo od naše publike. Što se tiče njihovog stila igre, Aksentijević je dosta puta u Kahastanu imao priliku da se susreće sa tim, tako da će nam pomoći u vezi sa detaljima - zaključio je selektor Kovačević.

Kocić jači od povrede

Otkrio je Kovačević da će prva zvezda našeg tima Mladen Kocić biti spreman za meč sa Kazahstanom, iako je samo dan ranije pretrpeo jak udarac, posle kojeg su usledili grčevi. - Radili smo na tome da se oporavimo posle Rusije. Kocić je u redu, biće spreman i možemo da mu poželimo da bude MVP prvenstva. Zaslužio je to - kaže selektor. Podsetimo, Kocić je do sada postigao pet golova i upisao asistenciju na EP u „Areni“.

Komentari (1)

sumadija

13.02.2016 13:24

Meni je mnogo zao ovih momaka i prosto sa Rusima nisu imali sreće a moze da se desi (kad te maler potera) da ne osvoje ni bronzu, zelim im puno sreće večeras.