Ulovio Skitera: Poslanik SNS-a
facebook
Uspešan lov u parlamentu

facebook

Uspešan lov u parlamentu, Foto: Privatna arhiva

Već na ulazu u parlament dobrodošlicu nam je poželeo pokemon Zubat, legitimisao nas i pre nego što je to uradilo skupštinsko obezbeđenje.

Dok smo šetali praznim skupštinskim hodnicima, nismo imali tu sreću da doživimo susret „treće vrste”, te smo se malo ozlovoljili. Tako neveseli rešili smo da popijemo kafu u skupštinskom restoranu ne bismo li malo podigli moral. A tamo... Pokemoni napravili žurku! Na našu sreću, kako se ispostavilo, pridružio nam se narodni poslanik SNS-a Marijan Rističević. Izgleda da širi neku energiju koja prija pokemonima, pa su jedan po jedan sedali za naš sto. Prvi nam se pridružio jedan od jako retkih pokemona, Skiter. Nažalost, ozbiljne poljoprivredne teme koje smo vodili sa Rističevićem u momentu dok seljaci zahtevaju veću cenu pšenice omele su autorku teksta, te sada nema tu čast da se pohvali ovim ulovom.

Pobeže  Pidži:  Jovana  Jovanović

facebook

Pobeže Pidži: Jovana Jovanović, Foto: facebook

Ipak, ubrzo nakon što je on umakao, našem društvu pridružio se Zubat, i to smestivši se tik uz Rističevića. Iako on lično nije podlegao ovom svetski rasprostranjenom ludilu, nije ni zamerio naš lov usred razgovora. A i kako bi kada je naš sto vrlo brzo postao najpopularniji u kafani. Jedan za drugim samo su nam se pridruživali: Krebi, Nidoran, još dva Zubata... I dok smo popili kafu i pretresli sve bitne teme, kolekcija pokemona u telefonu autorke teksta narasla je vrtoglavom brzinom.

Ulovio Skitera: Poslanik SNS-a

facebook

Ulovio Skitera: Poslanik SNS-a, Foto: Privatna arhiva

Ostalo je pak pitanje rade li ti pokemoni išta u skupštini, osim što sede u restoranu? Srećom, nakon kraćeg ubeđivanja Rističević nam je dozvolio da proverimo ima li negog pokemona u njegovoj kancelariji. Ipak je on predsednik skupštinskog Odbora za poljoprivredu, nije to mala stvar, a pokemoni bi trebalo da obitavaju na svim bitnim mestima. I zaista, čim je prišao svom radnom stolu, iskoči Zubat pravo pred njega! Nakon što smo ga uhvatili, rešili smo da potragu nastavimo na drugom mestu.

P. S. Autorka teksta iskreno zahvaljuje Rističeviću što joj nije zamerio zevzečenje po Skupštini i pritom potpomogao širenju kolekcije pokemona. :)

Šta je „Pokemon GO“

„Pokemon GO“ je igra koju je napravila kompanija „Niantic“, a koja omogućava da se pokemoni hvataju u „stvarnom” svetu. Putem GPS uređaja projektuje se vaša okolina, u kojoj se kriju virtuelni pokemoni. Igra počinje kada stignete na mesto gde se pokemon nalazi. Тada morate usmeriti telefon prema njemu. Zatim se upali kamera i on se uhvati bacanjem poke-lopte.

 

Rat Milenka Jovanova i Gorana Ješića zbog pokemona

Rat DS-a i SNS-a izazvala je popularna društvena igra „Pokemon GO”, a akteri su Goran Ješić i Milenko Jovanov! Funkcioner DS-a na Tviteru je napisao: „Ne upoređujte SNS-ovce sa Pokemonima! Koliko sam razumeo sina, oni mogu da evoluiraju”. Ekspresan odgovor stigao je iz SNS-a, a Milenko Jovanov za „Alo!” kaže: „Nisam upoznat sa tom popularnom igricom, ali čujem da imaju razne boje i imena. Ako među njima postoji neki žute boje, koji je od svojih kolega „sklonio” 60.000 evra, siguran sam da se zove Goran. A u fazi evolucije bio bi homo kleptomanicus flavus”.d. z.

 

I političare zanimaju pokemoni

Aleksandar Jovičić, poslanik SNS - Ne igram pošto nemam vremena, voleo bih da mogu, ali nemam kad.

Dijana Vukomanović, šefica poslaničke grupe SPS - Ni na kompjuteru, a ni na telefonu nemam instaliranu niti jednu igricu. Jednostavno, to me ne zanima, a i nemam vremena.

Branko Ružić, potpredsednik SPS - Ne igram, zaista. U slobodno vreme igram sportsku kladionicu i gledam fudbal.

Jovana Jovanović, bivša poslanica DS, zasad je jedina na svom Fejsbuk profilu otkrila da igra „Pokemone“. Ona je okačila svoju fotografiju sa jednim od uhvaćenih pokemona i u opisu napisala „Lovimo Pokemone“.j. n.

Komentari (5)

saw

21.07.2016 20:39

nisu pokemoni ali jesu spodobe

srbin

22.07.2016 03:15

@saw - sta bi od srba i gradana srbije i vlade srbske vlada nema ne radi ko radi za gradane titine imali sra u srbiji

joja

21.07.2016 22:21

Bolje bi nam bilo kad bi nam Pokemoni vodili drzavu.

ljiljana

22.07.2016 09:36

Narod gladuje, drzava propada, a u Skupstini Pokemoni umesto poslanika koji se provode na TOP destinacijama umesto da rade svoj posao i spasavaju sto se spasiti moze. A sve to gladni placaju. Lepo!

Mmm

24.07.2016 10:16

@ljiljana - Pa sta ce vise kada je Mario tu, sve je pod kontrolom.E umalo da zaboravim, pital li ga novinaraka *oce vratiti onu ukradenu psenicu*