Pokemon GO
Niantic
Pokemon igrica mobilni telefon

Profimedia

Pokemon igrica na mobilnom telefonu, Foto: Profimedia

Amelina, koja živi u Rostovu na Donu, uputila je pismo Federalnoj službi bezbednosti (FSB) Rusije u kome detaljno objašnjava zašto je ta "naizgled, bezazlena igra strateški opasna" i zašto mora biti zabranjena u Rusiji.

Autori igre su povezani sa "Guglom", koji finansira službeni fond CIA, navodi Amelina, a prenosi list "Komsomolskaja pravda".

"Oni su na ovaj način rešili važne kartografske zadatke, obnavljaju se svi podaci o putevima, bazama i tako dalje. A nekada su karte bile strateški važne, pa čak i državna tajna", objašnjava ona.

U civilnim kartama nekada su namerno upisivani nepravilni podaci, da bi se sakrilo pravo stanje stvari.

"Automobili-roboti zaviruju u sve ulice, ucrtali su sve naše gradove, vozila, ljude... Ostao je jedan problem. Kako zaviriti u naše domove, podrume, tamne aleje, kasarne, državne institucije?

I eto, stvorili su `genijalnu`, zarazna igru 'Pokemon go'", upozorava Amelina u pismu FSB-u.

U jurnjavi za pokemonima i pokušajima da ih uslikamo, mi, zapravo, predajemo (ni sami ne znamo kome) fotografije prostorija u kojima se nalazimo, pa i geografske koordinate.

Ako se ovako nastavi, navodi građanka Amelina, doći će se do situacije u kojoj će u samoj Državnoj dumi početi da vibriraju telefoni zastupnika parlamenta, čistačica i novinara sa porukom:

"Pikaču je u blizini" - i presrećni ljudi će požuriti da što pre uključe kamere i mikrofone.

Tagovi

Komentari (1)

IGRACI I IGRACKE

29.07.2016 13:22

Apsolutno se slazem sa ovim! Zaviriti u svaki i svaciji kutak,preskociti svaku tarabu u suludom jurcanju za malim demonima,vesto je smisljena igra Velikih Tvoraca Igara da mozda razotkriju i nase gole zivote,a ujedno i da se oni poigraju svojom omiljenom igrackom-covekom!!