Milan Mačvan
EPA, EFE, Tolga Bozoglu
Milan Mačvan

EPA, EFE, Tolga Bozoglu

Milan Mačvan, Foto: EPA, EFE, Tolga Bozoglu

Naši košarkaši u utakmicu, koja počinje u 14.15, u Istanbulu (RTS 1), ulaze kao veliki favoriti.

Naš centar Boban Marjanović kaže da se rival ne sme potceniti.

- Mađari su odigrali dobro u finišu grupne faze. Imali smo sreću da budemo prvi u grupi i da igramo protiv njih. Neke mađarske igrače znam, protiv nekih sam igrao. Gledali smo video o njima, treba da se pripremimo sa svih strana. Igraju timski, ne bi prošli dalje da ne igraju dobro. Biće borbe, u to ne sumnjam - rekao je Marjanović.

Prvi igrač Mađarske: Ura, pobedili smo posle 50 godina!

Adam Hanga, najbolji košarkaš Mađarske, ističe da se njegova reprezentacija neće bez borbe predati u meču sa Srbijom.

- Ostvarili smo cilj plasmanom u osminu finala i sada je došlo vreme da uživamo. Biće teško protiv Srbije, koja je jedan od favorita na turniru. Bolji su od nas, imaju kvalitetnije igrače. Mi se držimo toga da igramo kao tim. Ne osećam pritisak pred ovaj meč. Plasirali smo se u osminu finala, pobedili smo na Evropskom prvenstvu posle gotovo 50 godina - rekao je Hanga.

Reprezentativcima Srbije je dobro došlo što su imali dva dana odmora, od meča sa Belgijom u četvrtak.

- Ovde sad moramo biti dodatno oprezni, jer duel sa Mađarima može da donese sve, ali i da nam odnese sve. Sa psihološke strane biće teška, ali ući ćemo onako kako znamo, pokazaćemo se na terenu i ne bi trebalo da bude problema - rekao je Bobi.

Kapiten Milan Mačvan isuviše je iskusan i dobro zna da nema lakih rivala, niti unapred dobijenih mečeva.

- Jedna utakmica u nokaut fazi daje svima ravnopravnu šansu da se bore. Zbog toga moramo biti maksimalno koncentrisani. Imamo ulogu favorita, moramo to da opravdamo na terenu, a ne kroz priče. Naš cilj je bio da ne dođemo „prespremni” na ovaj turnir, već da formu lagano podižemo - optimista je Mačvan.

Tomašević: Za velike tek sada počinje turnir

Dejan Tomašević, generalni sekretar KSS-a, zadovoljan je dosadašnjom igrom „orlova” i očekuje da će biti još bolja.

- Najznačajnije je da smo sa prvog mesta ušli u nastavak, a posebno raduje to što igramo dobru košarku. Zaista smo mnogo oslabljeni, bez petorice najbitnijih igrača. Za velike ekipe tek sad počinje Evropsko prvenstvo. Sada se pokazuje da li si veliki ili nisi - poručio je Tomašević.

Kapiten naše selekcije tvrdi da to što su vicešampioni sveta odigrali pet utakmica u sedam dana neće negativno uticati na njihove nastupe u eliminacionoj fazi šampionata Starog kontinenta.

- Nema umora, poslednje dve-tri utakmice smo ušli u mnogo veću rotaciju, dobili više kvalitetnih minuta i stvari sa klupe - zaključio je Mačvan.

Pobednik duela Srbije i Mađarske će se u četvrtfinalu sastati sa selekcijom Italije koja je sinoć u osminifinala lako savladala Finsku (70:57).

 

 

 

 

 

Komentari (2)

Ja

10.09.2017 09:29

Napred junaci..

Ilke

10.09.2017 13:46

@Ja - Ko kad bi se mi sa njima takmicili u paprikasu:)