Pohovane punjene palačinke
Bakina kuhinja
Pohovane punjene palačinke

Bakina kuhinja

Pohovane punjene palačinke, Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

4 jaja
100 g parizera
100 g feta sira
50 g kajmaka
so
200 g prezli
100 g kačkavalja
300 ml mleka
kečapa
ulje

Priprema:

Razmutiti dva jaja, dodati mleko, brašno i malo ulja, pa žicom umutiti ređe testo za palačinke u koje dodamo i malo ulja.

Pržimo palačinke. Sir izgnječimo viljuškom, dodamo kajmak, pa dobro izjednačimo. Svaku palačinku prvo namažemo sirom, dodamo po jedan kolut parizera i tanki list kačkavalja i na kraju malo kečapa. Savijemo stranice uvijemo palačinku i ređamo na poslužavnik.

U drugom tanjiru razbijemo ostatak jaja i dobro ih umutimo žicom. Svaku palačinku dobro umočimo u jaja, pa u prezle. Pržimo u dubokom ulju, pa kad lepo zarumene vadimo na papirnu salvetu da upiju višak masnoće.

Prijatno!