Smrskani automobil u  kom je bila porodica
Promo
Smrskani automobil u  kom je bila porodica
Smrskani automobil u kom je bila porodica, Foto: Promo

 

- Posle teške operacije glave i uklanjanja hematoma, Radovan se probudio, ali njegovo stanje je teško i komplikovano. Nezahvalne su bilo kakve prognoze. Uzdamo se u njegovu mladost. Boban takođe ima teške povrede glave. Obojica su na apratima za održavanje vitalnih životnih funkcija i njihovo stanje se permanentno prati. Anđela je, na sreću, samo lakše povređena - kažu lekari u ćuprijskoj bolnici.

Kuća Arsića
Kuća Arsića, Foto: Promo

 

Danas sahrana nastradalih

Boban radi kao majstor u fabrici plastičnih profila, a Nataša je bila domaćica. Teško su živeli. - Krpili su nekako kraj s krajem, ali se nisu žalili i kukali. Ponosni ljudi - pričaju komšije. Tužilac je naložio obdukciju tela preminulih. Sahrana će biti obavljena danas u 13 sati na seoskom groblju Voljevču.

Porodica Arsić se posle Zadušnica, u subotu, oko 13 sati, uputila kod strica u selo Vrbnica, u Vitini, na Kosmetu. Za volanom je bio otac porodice Boban. Vozilo je udarilo u zaštitnu ogradu i zatim se u desnu stranu više puta okrenulo po autoputu dok se nije našlo u jarku. Tom prilikom preminuli i teško povređeni su poispadali iz vozila, osim Anđele.


- Neverica, još uvek ne mogu da prihvatim da se sve ovo dogodilo, da više neću videti Aleksu i snaju Natašu. Sve mi je još uvek nestvarno, kao u snu. Očekujem ih da se pojave na kapiji, da kažu da je sve ovo samo ružan i strašan san, ali više ih nema. Velika tragedija nas je zadesila, moramo da budemo jaki zbog Radovana i Anđele, mog brata Bobana - priča kroz suze stric Žarko (30), koji s porodicom živi u istoj kući s Bobanom i njegovom porodicom.

Braću razdovojila  smrt: Radovan (16)  i Aleksa (12)
Braću razdovojila smrt: Radovan (16) i Aleksa (12), Foto: Promo


Mnogobrojna rodbina i prijatelji iz Srbija i s Kosmeta došli su u kuću Arsića da podele bol s porodicom. Tuga, suze, jauci odjekivali su iz kuće Arsića.


- Aco, blago bakino, zašto mi se ne vratiš. Kćeri Nataša, gde si pošla, što te nema. Evo svi smo došli kod tebe, zašto nisi kući. Lepote moje, više vas nema. Nema ni meni radosti - naricala je Natašina majka Coka iz Grnčara, kod Vitine.

Uživali u zajedničkim  trenucima
Uživali u zajedničkim trenucima, Foto: Promo

 

Deca za primer u školi

Direktor OŠ „Rada Miljković“ Boban Marović kaže da su Arsići uvek bili primer za ostale učenike po ponašanju i učenju, te da će škola pomoći u svemu porodicu da prevaziđe strašno stradanje i nenadoknadiv gubitak. Grad Jagodina platiće troškove sahrane. - Deca su omiljena u komšiluku. Aleksa, najmlađi, pravi med, njega smo razmazili. Više nema ko da nas nasmeje i veseli. Mnogo nam je teško. Anđela i Nikola su umiljata i lepa deca, velika sreća je da su preživeli tragediju. Arsići su porodica za primer, dobri ljudi, komšije i roditelji - pričaju komšije Stojadinovići.

Komentari (1)

Nenad

09.11.2015 10:39

Sve ovo je besmisleno ako se ne govori zasto. Zato sto je prebrzo vozio? Zato sto su bili ne vezani (posipadali)? Zato sto nije odrzavao tehnicku ispravnost vozila? Zato sto ih je pregazio kamion,autobus? Definicjia nesrece je kada vam se nesto desi uprkos svemu ispravnom sto ste uradili da do toga ne dodje, sve ostalo je licna greska.