Miroslav Đukić
M. Metlaš
Miroslav Đukić

Alo!

Miroslav Đukić, Foto: Alo!

Srpski šampion je zahvaljujući dobrom koeficijentu svrstan u grupu nosilaca, pa najelitnije evropsko takmičenje počinje 11. ili 12. jula protiv crnogorskog prvaka na svom terenu, a revanš meč igraće se u Podgorici 18. ili 19. jula. Trener „parnog valjka” Miroslav Đukić zajedno sa igračima je na pripremama na Zlatiboru pratio izvlačenje žreba, a nakon saznanja ko je naredni rival crno-belih poručio je da poštuje podgorički tim, ali da veruje u pobedu.

- Budućnost je prvak Crne Gore i ozbiljan protivnik, ali smo mi Partizan i učinićemo sve kako bismo ostvarili plasman u sledeću rundu kvalifikacija. Nema lakih rivala jer je ulazak u Ligu šampiona veliki motiv za sve. Siguran sam da ćemo imati veliku podršku navijača u revanšu u Podgorici, ali i pre toga na našem stadionu. Imamo vremena za detaljnu analizu protivnika i znaćemo sve detalje o njihovom timu. Važno je kada prvi meč igrate igrate na svom terenu da ne primite gol, pa onda iz te čvrstine da idete na pobedu - rekao je Đukić.

Ilić: Naravno da smo favoriti!

Kapiten crno-belih Saša Ilić pokušaće treći put da se plasira u najelitnije evropsko takmičenje sa Partizanom.

- Veoma sam zadovoljan žrebom. Igramo protiv Budućnosti, koja je prošle sezone bila prvak Crne Gore, a prema informacijama koje imam, Podgoričani su odigrali fantastično u prvom delu šampionata. U drugom su posustali, ali su imali veliku zalihu i bili su šampioni. Mislim da je Partizan favorit, ali to moramo da pokažemo na terenu. Iskustvo nam govori da smo uvek bolje prolazili kada smo prvi meč igrali kod kuće. Nadam se pobedi - kaže Ilić.

Jedan od Đukićevih pomoćnika, Andrija Delibašić, obećao je pre žreba da će voditi ekipu na ručak ako u kvalifikacijama za Ligu šampiona Partizan za rivala dobije Budućnost. Kada su u Nionu izvukli kuglice sa imenima Partizana i Budućnosti, svi su se sa osmehom okrenuli ka Delibašiću.

- Obećao sam da ću ekipu voditi na ručak i održaću reč. Priželjkivao sam da izvučemo neku ekipu iz regiona kako ne bismo dugo putovali. Za rivala smo dobili Budućnost, a mi smo kvalitetniji protivnik. Podgorici ima mnogo navijača Partizana, pa ćemo imati veliku podršku, što me raduje - rekao je Delibašić.

A šta kažu u Podogrici? Reč ima trener Budućnosti Dragan Kažić.

- Pre nekoliko dana sam izjavio da želim da dobijemo Partizan, i to iz više razloga. Nije dugo putovanje, a priželjkivao sam i da revanš bude u Podogorici. Siguran sam da će na tom meču biti sjajna atmosfera i pun Stadion „Pod Goricom“, to zaslužuju i Budućnost i Partizan. U Crnoj Gori je već počelo da vlada veliko interesovanje za taj duel. I jedan i drugi tim su u pripremnoj fazi, tako da su šanse otvorene i za jednu i za drugu ekipu. Mi se još sklapamo i testiramo, za prvi tim konkuriše veliki broj igrača, a 24. juna idemo na finalne pripreme na Zlatibor - objasnio je za „Alo!“ strateg koji je tokom pauze preuzeo kormilo Pogoričana.

Trojica otišla, petorica stigla

Kažić je otkrio i ko je sve napustio Podgoricu po završetku sezone.

- Napustila su nas tri fudbalera, Vujović, Vušurović i Vukčević, a doveli smo pet novih igrača. Još pratimo situaciju u vezi sa pojačanjima, nećemo žuriti - objasnio je Kažić za „Alo!”.

 Šef struke Budućnosti otkrio je i da li će „špijunirati” Partizan tokom priprema na Zlatiboru.

- Znamo puno o Partizanu. Radi se o jednom od jačih klubova na ovom našem balkanskom podneblju. Znamo da su imali sjajnu prošlu sezonu i niz od 36 utakmica na kojima nisu poraženi. Došao je fantastični trener Miroslav Đukić, a videćemo da li će se nešto promeniti u igračkom kadru. Znamo i za njihov neprikosnoveni tandem u napadu - Đurđević i Leonardo. Nisu samo oni sjajni, svi igrači su dobro selektirani i napravljena je mnogo dobra ekipa. Zaista imamo dosta informacija, ali ništa nećemo prepustiti slučaju. Da li ću ići ja ili neko od mojih kolega na treninge i utakmice Partizana na Zlatiboru, još ne znam, ali, u svakom slučaju, napravićemo dobar skauting i biti spremni za tu utakmicu.