Ubica, ubistvo, masakr, nož, krv
Shutterstock
Ubica, ubistvo, masakr, nož, krv

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Njegovi "roditelji" Džejms i Ketrin zapravo su bili rođaci koji su ih usvojili kako bi prikrili sramotu u porodici. Otac je napustio Agnes i pobegao sa drugom ženom, samo 18 meseci pošto je dobio sina, javlja "Sun", a prenosi "24 sata".

Prošlo je više od 20 godina otkako je Tomas Hamilton (43) u osnovnoj školi Dunblane u Škotskoj počinio jedan od najvećih masakara u istoriji Velike Britanije.

Hamilton je 13. marta 1996. godine ušetao u školsku sportsku dvoranu i ubio 16 učenika, od pet i šest godina kao i njihovu učiteljicu Gven Major (45). Posle toga je i sebi oduzeo život.

Dokumentarac "Ubice i njihove majke" koji se emitujena CBS otkriva Hamiltonovu mračnu porodičnu tajnu i detalje života koji je ubica vodio, što je prema mišljenju psihologa motivisalo njegov monstruozni čin.

Hamilton je kao 22-godišnji mladić saznao da mu je sestra Agnes zapravo majka. 

- U istoriji ove porodice, vidljiv je jedan te isti uzorak, nastojanje da se izbegne sramota zbog vanbračno rođene dece, da se sačuva ugled porodice u zajednici - objašnjava psiholog.

Naime, i sama Agnes rođena je kao nezakonito dete. Nju je majka dobila nakon što je postala udovica, a kako bi prikrili porodičnu sramotu usvojili su je rođaci koji nisu imali decu. Kada je imala 19 godina, Agnes se zaljubila u Tomasa Vata, vozača autobusa. U tom braku dobili su sina Tomasa. Nakon što ju je Tomas napustio, Agnes se sa sinom vratila svojim posvojiteljima. Oni su usvojili i dečaka.

Hamilton izbacivanje nije lako prihvatio. Zato je osnovao grupu koja je okupljala dečake do 14 godina. U jednom trenutku imala je čak 70 članova. Ubrzo je javnost postala zabrinuta zbog Hamiltonovog zanimanja za dečake, koji su mu postali sve na svetu.

Činjenica da je po zidovima kuće, bez roditeljskog dopuštenja, lepio fotografije dečaka u kupaćim gaćama, kao i da ih je snimao dok vežbaju, dodatno je potkrepljivala teorije o njegovoj opsesiji.

Zajednicom su se širile priče o njegovim sklonostima, što ga je dotuklo.

Komentari (1)

Varijacije na temu ko je kome sta

08.10.2017 19:35

Uh,i kod nas se pricalo o slucaju kada je zena skoro do smrti pretucena,kada je muz saznao da je njena mlada sestra u stvari njena cerka!